daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

تعلمى طريقة عمل البسطرمة المصرية الصحيحة خطوة خطوة فى المنزل

تعلمى طريقة عمل البسطرمة المصرية الصحيحة خطوة خطوة فى المنزل


بسم الله الرحمن الرحيم
الطريقه :

المرحله الأولى : (التنشيف )

- ينشف عرق اللحمه تماما من الماء بمناديل المطبخ من كل الاتجاهات ..
- بحرف السكينه نعمل شقوق كثيره في العرق في كل الجوانب ..
- نحضر كميه مناسبه من الملح و ندخل الملح في كل الشقوق و نغطيها تماما بالملح طبقه سميكه و نكبس باصابعنا علي الملح حتي يثبت علي العرق ..
- نلفها في شاشه و نضعها علي شبكه فرن و تحتها صينيه و نضع فوقيها شئ ثقيل جيدا و نتركها ٢٤ ساعه بالظبط تنزل ميتها و تنشف ..

المرحله الثانيه : ( التجفيف )

- بعد مرور ٢٤ علي مرحله التنشيف ننزع الشاشه و نمسح طبقه الملح بشاشه مبلله بالماء ..
- نعمل فاتحه بحرف السكينه و ندخل فيها قطعه شاشه او دوباره طويله و تعلق في مكان جيد للتهويه لمده ٢٤ ساعه أخري ..


المرحله الثالثه : ( التحنيط )

- في بوله نضع الحلبه المطحونه و الكزبره و الكمون و فلفل اسود و بابريكا و الثوم و نعجن بالماء حتي تتكون عجينه ثقيله القوام ثم نضع عليها القليل من الزيت ..
- نحضر بوله بها ماء و نغمس فيها اطراف الاصابع و ناخذ من العجينه و نضعها علي العرق المعلق و نضغط عليها جيدا و نغطيها من كل الجوانب ..
- تترك ٢٤ ساعه معلقه في الهواء و تاني يوم تغطى بشاشه و تترك لمده ٨ ايام معلقه في مكان جيد التهويه ..

- بعد مرور المده ننزع الشاشه و و تقطع شرائح و تحفظ في الثلاجه ..


وبالهنا والشفا...

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"