تعلمى طريقة عمل البسطرمة المصرية الصحيحة خطوة خطوة فى المنزل
بسم الله الرحمن الرحيم
الطريقه :
المرحله الأولى : (التنشيف )
- ينشف عرق اللحمه تماما من الماء بمناديل المطبخ من كل الاتجاهات ..
- بحرف السكينه نعمل شقوق كثيره في العرق في كل الجوانب ..
- نحضر كميه مناسبه من الملح و ندخل الملح في كل الشقوق و نغطيها تماما بالملح طبقه سميكه و نكبس باصابعنا علي الملح حتي يثبت علي العرق ..
- نلفها في شاشه و نضعها علي شبكه فرن و تحتها صينيه و نضع فوقيها شئ ثقيل جيدا و نتركها ٢٤ ساعه بالظبط تنزل ميتها و تنشف ..
- بعد مرور ٢٤ علي مرحله التنشيف ننزع الشاشه و نمسح طبقه الملح بشاشه مبلله بالماء ..
- نعمل فاتحه بحرف السكينه و ندخل فيها قطعه شاشه او دوباره طويله و تعلق في مكان جيد للتهويه لمده ٢٤ ساعه أخري ..
المرحله الثالثه : ( التحنيط )
- في بوله نضع الحلبه المطحونه و الكزبره و الكمون و فلفل اسود و بابريكا و الثوم و نعجن بالماء حتي تتكون عجينه ثقيله القوام ثم نضع عليها القليل من الزيت ..
- نحضر بوله بها ماء و نغمس فيها اطراف الاصابع و ناخذ من العجينه و نضعها علي العرق المعلق و نضغط عليها جيدا و نغطيها من كل الجوانب ..
- تترك ٢٤ ساعه معلقه في الهواء و تاني يوم تغطى بشاشه و تترك لمده ٨ ايام معلقه في مكان جيد التهويه ..
- بعد مرور المده ننزع الشاشه و و تقطع شرائح و تحفظ في الثلاجه ..
وبالهنا والشفا...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق