اليكى الطريقة الصحيحة لعمل عجينة الكيش او التارت الحادق فى المنزل
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
1 ½ كوب دقيق
1 بيضة
رشة ملح
125 جم زبدة بارده (كوب الا ربع)
2 ملعقة كبيرة ماء مثلج
1 بيضة
رشة ملح
125 جم زبدة بارده (كوب الا ربع)
2 ملعقة كبيرة ماء مثلج
الطريقة:
-في الكبة يضاف الدقيق والزبدة والملح. نضربهم مع بعض ضرب متقطع جدا وقليل لحد ما يتحول الدقيق لقوام شبه الرملة.
-نضيف البيضة والماء ونضرب ضرب بسيط جدا لمجرد تجميع العجينة.
-تشكل العجينة شكل دائري ونلفها ببلاستيك شفاف ونشيلها في الثلاجة ترتاح نص ساعه قبل ما نشتغل بيها. يرش سطح العمل بالقليل من الدقيق وتفرد العجينة بالنشابة وتنقل لصينية التارت.
- بالشوكة نعمل فتحات صغيرة في قاعده التارت للسماح بخروج البخار اثناء الخبز. يضاف ورق زبدة فوق عجينة التارت ويصب فوقها حبوب حمص او فاصوليا او رز لمنع التارت من الارتفاع والحفاظ على الشكل. يخبز التارت قليلا حتى يتماسك ويستوي نص سوا
بالف هنا
-في الكبة يضاف الدقيق والزبدة والملح. نضربهم مع بعض ضرب متقطع جدا وقليل لحد ما يتحول الدقيق لقوام شبه الرملة.
-نضيف البيضة والماء ونضرب ضرب بسيط جدا لمجرد تجميع العجينة.
-تشكل العجينة شكل دائري ونلفها ببلاستيك شفاف ونشيلها في الثلاجة ترتاح نص ساعه قبل ما نشتغل بيها. يرش سطح العمل بالقليل من الدقيق وتفرد العجينة بالنشابة وتنقل لصينية التارت.
- بالشوكة نعمل فتحات صغيرة في قاعده التارت للسماح بخروج البخار اثناء الخبز. يضاف ورق زبدة فوق عجينة التارت ويصب فوقها حبوب حمص او فاصوليا او رز لمنع التارت من الارتفاع والحفاظ على الشكل. يخبز التارت قليلا حتى يتماسك ويستوي نص سوا
بالف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق