daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

random
جاري التحميل ...

الارز البخاري بالفراخ من المطبخ اليمنى

الارز البخاري بالفراخ من المطبخ اليمنى

الارز البخاري,الرز البخاري,طريقة الارز البخارى,ازاي اعمل الرز البخاري,طريقه الرز البخاري,رز بخاري,الرز البخاري بالدجاج,كيف أطبخ الرز البخاري,الطريقه الاصليه لعمل الارز البخاري,طريقة عمل الرز البخاري,الأرز البخاري,الأرز البخاري علي أصوله,الرز البخاري على اصوله,طريقة عمل الأرز البخاري السعودي,عمل الرز البخارى,طريقة عمل أرز البخاري,طبخ الرز البخاري,الرز البخاري السعودي,ارز بالفراخ,طريقة الرز البخاري,الرز البخاري ام يزيد,سر نكهة الرز البخاري,الارز البسمتي الاصفر,طريقة الرز البخارى,رز بالفراخ




فرخه متقسمه نصين بالطول

٣كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع نص ساعه ومتصفي

كوب زبيب

٢جزره كبيره مبشوره

بصله كبيره مفرومه

كوب طماطم مفرومه

معلقتين صلصه

مكعبين مرقه

معلقه صغيره كمون صحيح

معلقه صغيره بهارات سبعه

معلقه صغيره كسبرة ناشفه

عودين قرفه

ورق لاورا

٢لومي



خليط تحمير الفراخ:


معلقه صلصه

معلقتين كبار زيت

معلقة كركم

معلقة صغيره بهارات سبعه

ملح



للتقديم:

كسبره خضرا

وردة طماطم



الطريقه :

في صينيه عالنار هانحط شويه زيت يسخنوا ننزل البصل يتشوح شويه وبعدين نضيف نص الجزر والزبيب وكل البهارات ونقلبهم عالنار لغايه مايدبل الجزر .

نضيف الفراخ ونقلبها مع البصل والبهارات ثم نضيف المرقه والصلصه والطماطم والملح والفلفل ونغطي ونسيبهم يتسبكوا مع بعض .

نضيف حوالي ٥اكواب ماء مغلي ونهدي النار لغاية مالفراخ تستوي

نرفعها من النار وندهنها بخليط التحمير وندخلها تحت الشوايه تتحمر .

نضيف الارز مكان تسويه الفراخ ونظبط الشوربه ونسيب الارز يغلي ويتشرب ونضيف باقي الجزر والزبيب ونهدي النار حتي تمام النضج .

يقدم الارز البخاري مع الفراخ المحمره ويزين بالكسبره الخضرا وبالهنا والشفا .

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"

2025