مخلل الليمون السريع بحبة البركة والعصفر على الطريقة المصرية
المقادير:
2 كيلو ليمون
2 لتر ماء
نصف كوب خل
4 ملعقة كبيرة ملح
3 ملعقة كبيرة سكر
عصفر
حبة البركة
فلفل أخضر حار
6 فص ثوم
4 ورقة لاورا
2 لتر ماء
نصف كوب خل
4 ملعقة كبيرة ملح
3 ملعقة كبيرة سكر
عصفر
حبة البركة
فلفل أخضر حار
6 فص ثوم
4 ورقة لاورا
الطريقة:
يغسل الليمون ويسلق سلقه واحده علي النار
خلطة العصفر :
في بوله نضع العصفر وعليهم حبة البركه ونفتح الليمون بالسكينه ونحشيه بخلطة العصفر ونضع معلقتين من العصفر في قاع البرطمان ونضع عليه الليمون ونضع قرون فلفل احمر واخضر وفصوص ثوم وورق لورا وعلي الوجه خلطة العصفر ونغلق البرطمان .
محلول التخليل :
في اناء به ماء والسكر ونتركه يغلي وبعدها نضيف علي برطمانات الليمون المخلل
يغسل الليمون ويسلق سلقه واحده علي النار
خلطة العصفر :
في بوله نضع العصفر وعليهم حبة البركه ونفتح الليمون بالسكينه ونحشيه بخلطة العصفر ونضع معلقتين من العصفر في قاع البرطمان ونضع عليه الليمون ونضع قرون فلفل احمر واخضر وفصوص ثوم وورق لورا وعلي الوجه خلطة العصفر ونغلق البرطمان .
محلول التخليل :
في اناء به ماء والسكر ونتركه يغلي وبعدها نضيف علي برطمانات الليمون المخلل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق