المقادير:
1 كيلو دبابيس دجاج منقوعه ليلة على الأقل في محلول النقع
3 ونصف لتر ماء بارد
نصف كوب ملح
ثلاث أرباع كوب سكر
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض
ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود
6 فص حبهان
5 فص ثوم شرائح
لعمل الطبقة الخارجية "الكرست":
1 ملعقة كبيرة بابريكا
1 ملعقة كبيرة زعتر جاف
ملعقة صغيرة شطة
2 ملعقة صغيرة ثوم بودر
2 ملعقة صغيرة بصل بودر
ملح وفلفل أسود
ماء مثلج
زيت غزير للقلي
الطريقه:
-تنقع الدبابيس المنزوعة الجلد في محلول النقع ليله كامله .
- تصفي من المحلول
ونبتدي نجهز خلطة التغليف في بوله نضع فيها الدقيق والحبهان والبابريكا
كتير والزعتر بعد مانفركه باليد وشطه حسب الرغبه والملح والفلفل وبودره
الثوم وبودره البصل ونخلطهم مع بعض كويس اوي ونضع الدبابيس في خليط الدقيق
ونجهز بولة مياه بارده ومهم انها تكون بارده وننزل اول دبوس واحنا ماسكينه
بإيدينا بسرعه ونطلعه تاني علي الدقيق ونكرر العمليه الي ان ننتهي من
الكميه .
-ونسخن الزيت ونبتدي نقلي الدبابيس علي نار متوسطه ونتركها حتي تكتسب
اللون الذهبي وتقدم.
وبالهنا والشفا..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق