daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

random

طريقة تحضير دبابيس الدجاج المقلية على طريقة المحلات




دبابيس الدجاج,طريقة تحضير دبابيس دجاج,طريقة عمل دجاج كنتاكي,طريقة عمل الدجاج المقلي كنتاكي,تتبيلة الدجاج المقلي,دجاج مقلي على طريقة المطاعم,بروستد الدجاج,طريقة عمل دبابيس دجاج,طريقة قلي الدجاج المسلوق,طريقة تحضير دجاج كنتاكي,طريقة قلي الدجاج بالزيت,طريقة عمل دبابيس الفراخ البروستد,دجاج المحلات,دبابيس الفراخ,طريقه عمل دبابيس الفراخ المقرمشه,طريقة تحضير,دبابيس الدجاج المقرمشه,طريقة بروستد الدجاج,دبابيس الدجاج المشويه,دبابيس الفراخ بطريقة كنتاكى

 
نقدم لكم طريقة عمل دبابيس الدجاج المقلية لاسرتك زى الى بتتعمل فى المحلات بالظبط

 المقادير: 
 
1 كيلو دبابيس دجاج منقوعه ليلة على الأقل في محلول النقع
 
 
3 ونصف لتر ماء بارد

نصف كوب ملح 

ثلاث أرباع كوب سكر 

ملعقة كبيرة حبوب فلفل أبيض 

ملعقة كبيرة حبوب فلفل أسود

6 فص حبهان

5 فص ثوم شرائح
 
لعمل الطبقة الخارجية "الكرست":
 
3 كوب دقيق 

1 ملعقة كبيرة بابريكا 

1 ملعقة كبيرة زعتر جاف 

ملعقة صغيرة شطة

نصف ملعقة صغيرة حبهان(هيل) مطحون

2 ملعقة صغيرة ثوم بودر 

2 ملعقة صغيرة بصل بودر 

ملح وفلفل أسود

ماء مثلج

زيت غزير للقلي 
 
الطريقه:
 
-تنقع الدبابيس المنزوعة الجلد في محلول النقع ليله كامله .
 
- تصفي من المحلول ونبتدي نجهز خلطة التغليف في بوله نضع فيها الدقيق والحبهان والبابريكا كتير والزعتر بعد مانفركه باليد وشطه حسب الرغبه والملح والفلفل وبودره الثوم وبودره البصل ونخلطهم مع بعض كويس اوي ونضع الدبابيس في خليط الدقيق ونجهز بولة مياه بارده ومهم انها تكون بارده وننزل اول دبوس واحنا ماسكينه بإيدينا بسرعه ونطلعه تاني علي الدقيق ونكرر العمليه الي ان ننتهي من الكميه .
 
-ونسخن الزيت ونبتدي نقلي الدبابيس علي نار متوسطه ونتركها حتي تكتسب اللون الذهبي وتقدم.
 

 
 وبالهنا والشفا..
 
 
 
 

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"

2025