من أشهر الحلويات الشرقية المصرية التى تقدم فى عيد الفطر و المحببة عند الكثير
المقادير:
4 كوب دقيق
2 كوب سمنة باردة (بدرجة حرارة التلاجة )
كوب سكر
نصقف ملعقة صغيرة فانيليا
ذرة ملح
(للتزيين) :
لولي
فستق سليم
طريقة التحضير :
-في بولة اقوم بوضع السمنة والسكر واقوم بخفقهم حتي يصل قوامهم لقوام كريمي لونة فاتح جدا زي الكريمة .
-قومي باضافة الدقيق والملح والفانيليا واقلبهم بالمضرب دقيقتين وابتدي اقلبها بايدي لغاية متلم اغطيها وادخلها التلاجة 10دقايق .
-ابتدي
اشكلها كرات صغيرة وارص علي الصواني وازين بالفستق او اللولي وادخلها
الفرن ساخن جدا علي درجة حرارة 150 مدة من 10 إلى 12 دقيقة ثم نخرجها من
الفرن تهدأ ثم نبدا بتحريكها من الصاج و نقلها وتقدم بالف هنا.
ملاحظات لنجاح الغريبة :
1-قومي باستخدام نوع دقيق فاخر للكحك والبسكوت لاعطاءك نتيجة مميزة .
2-السكر البودر منخول نخل جيد .
3-استخدمي نوع سمنة جيد لاعطاءك نتيجة جيدة .
4-ادخال العجينة التلاجة يجعلها تستريح حتي تحصلي علي شكل وقوام ناعم .
5-قومي بتشكيلها كرات صغيرةلتعطي شكل مميز .
6-لا تقومي باخراجها من الصنية الي بعد متبرد تماما حتي لا تتكسر .
7-للاحطياط قومي باختبار وحدة او اتنين لو فرشت ضيفي القليل من الدقيق لو تمام خلاص كملي عادي.
8-الفرن سخن قبل شغلك ب10دقائق والصواني تدخل علي الشبكة ومش شرط انك تدهني الصواني .
9-السمنة تكون ساقعة جدا وبعد خلطها بالسكر تخلط 5دقائق.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق