النهارده
حبينا نشارك معاكوا بوريك تركى باللحمه المفرومه والبطاطس طعمه حلو جدا
ممكن ناكله فى الفطار وممكن على العشا مع الشاى نتمنى تجربوه طريقته سهله زى المحلات مفيش أسهل من كدا
ومش بياخد وقت مستنين رائيكوا فى التعليقات :
المكونات :
1 باكيت كامل من لفات الجلاش
1 كوب مياه
1 كوب خليط زيت بالسمن
لعمل الحشو نحتاج الى:
3 بطاطس متوسطة
200 جرام لحم مفروم
2 بصلة متوسطة
ملح, فلفل اسود, فلفل احمر
لدهن البوريك نحتاج الى:
نصف كوب خليط من الزيت والزبد
نصف كوب مياه
صفار بيض
طريقه التحضير :
1- لعمل الحشو نضع فى مقلاة القليل من الزيت واضافة اللحم المفروم والتقليب قليلا.
2- نقوم باضافة البصل المفروم والتقليب جيدا.
3- ثم اضافه البطاطس المبشوره,فلفل احمر, فلفل اسود ,واضافه الملح ونقوم بالتقليب وتركه 10 دقائق حتى ينضج.
4- نفرد 3 لفات الجلاش على الطاولة.
5-الاول نقوم بدهنها بالمياه ثم خليط الزيت والسمن.
6- ثم وضع 2 من اللفات عليها ودهنها بالمياه والزيت.
7- بعد ذلك نقوم بوضع الحشو البارد على الأطراف كما بالفيديو.
8- نقوم بلفها على شكل رول وضمهم على بعض.
9- بعد ذلك وضعها على صينية الفرن فوق ورق الزبد ودهنها بالمياه وخليط الزيت والسمنه.
10- بعد ذلك دهنها بصفار البيض ونرش السمسم وحبة البركة.
11- ندخلها على فرن ساخن درجة حراره 200 لمده 25 دقيقه تقريبا.
12- بعد ذلك تكون جاهزة وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق