المقادير:
كيلو دقيق
كيلو الا ربع زبدة نيوزلاندي ساقعة
350جرام سكر بودرة
50جرام كاكاو خام
صفار ٢بيضه +بيضه
ملعقة صغيرة فانيليا
ذرة ملح
2معلقه كبيره كاكاو خام (لعمل بيتي فور الشوكولاته)
للتزيين :
شيكولاتة بيضاء خام زائبة نص كيلو
مربي مشمش بيوريه
شيكولاتة خام بني زائبة نص كيلو
فورماسيلو بني
فورماسيلو الوان
جوز هند ناعم
مكسرات مفرومة (بندق وفستق)
كريز مسكر
طريقه التحضير :
-قومي
بوضع الزبدة والسكر وقومي بخفق المكونات كلها مع بعض حتي تصبح مثل الكريمة
وقومي بوضع البيض والفانيليا وخفقهم جيدا حتي يصبح الخليط متجانس .
-علي
الدقيق قومي بوضع الملح وتقليبهم وبعدها قومي بتقليب المكونات بالايد حتي
تتجانس العجينة اقوم باخذ كمية من العجينة واقوم بوضع الكاكاو وتقليبهم
وتركها ترتاح في التلاجة 10دقائق .
-اقوم بوضع العجينة في كيس الحلواني
واقوم بتشكيلها حسب الزوق علي صواني الومنيوم واقوم بادخالهم فرن سخن علي
170 علي الشبكة حتي ياخذ اللون الدهبي .
-قومي باخراجه من الفرن وتركه حتي يبردتماما وقومي وبتزينه حسب زوقك وقومي بادخالهم التلاجة حتي يتماسكو .
ملاحظات لنجاح البيتي فور :
-قومي بحفظ البيتي فور داخل علبة محكمة الغلق واذا كانت مزينة قومي بحفظها داخل التلاجة خصوصا لو فيها شيكولاتة او مربي .
-قومي باختبار اتنين من البتي فور في الفرن قبل تشكيل الكمية كلها لو فرشت في الصنية معلقة دقيق هتظبط القوام .
-قومي باستخدام نوع دقيق للحلويات للكحك والبسكوت حتي يصبح مناسب للاستخدام لنتيجة مضمونة .
-نخل الدقيق والسكر البودرة مهم جدا .
-استخدمي زبدة نيوزولاندي بدون ملح افضل نوع للبيتيفور ويمكنك خلطها بنوع اخر.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق