طريقة عمل رقائق الدوريتوس المكسيكى
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
2 كوب (140 جرام) دقيق (ذرة)
1 معلقة كبيرة زبدة
1 معلقة صغيرة ملح
¾ كوب (240 مللى) ماء
2 كوب (140 جرام) دقيق (ذرة)
1 معلقة كبيرة زبدة
1 معلقة صغيرة ملح
¾ كوب (240 مللى) ماء
طريقة التحضير :
هنقلب دقيق الذرة مع الملح كويس ونخلطهم كويس مع الزبدة وبعدين هنضيف الماء لحد ما العجينة تتماسك.
هنقسم العجينة لكور صغيرة جدا قطرها حوالى 3 سنتي و هنحط الكور واحدة واحدة جوه كيس بلاستك ونفردها بالنشابة, وهنقطها على شكل مثلث.
هنسيب العجينة حوالى ربع ساعة ترتاح وبعد كده فى طاسة غويطى على نار عالية هنقلي رقائق العجين لحد ما تحمر وبكده تبقى جاهزة للتقديم.
هنقلب دقيق الذرة مع الملح كويس ونخلطهم كويس مع الزبدة وبعدين هنضيف الماء لحد ما العجينة تتماسك.
هنقسم العجينة لكور صغيرة جدا قطرها حوالى 3 سنتي و هنحط الكور واحدة واحدة جوه كيس بلاستك ونفردها بالنشابة, وهنقطها على شكل مثلث.
هنسيب العجينة حوالى ربع ساعة ترتاح وبعد كده فى طاسة غويطى على نار عالية هنقلي رقائق العجين لحد ما تحمر وبكده تبقى جاهزة للتقديم.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق