طريقة تحضير خبز الثوم بالجبنة زى المطاعم 🧄🧀🥖
📋 المقادير:
رغيف خبز باجيت (أو أي عيش فينو طويل) 🥖.
نصف كوب زبدة لينة (بدرجة حرارة الغرفة) 🧈.
4 فصوص ثوم مفروم 🧄.
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم 🌿.
نصف كوب جبنة موزاريلا مبشورة (أو أي جبنة بتحبيها) 🧀.
رشة ملح وفلفل أسود 🧂.
👩🍳 الطريقة:
سخني الفرن على 180°C. 🔥
اقطعي رغيف الخبز بالطول نصين، أو شرايح سميكة (بس مش لحد الآخر). 🥖
تحضير خليط الثوم والزبدة: في طبق، اخلطي الزبدة اللينة مع الثوم المفروم والبقدونس المفروم والملح والفلفل الأسود كويس جداً. 🧈🧄🌿🧂
ادهني وش الخبز كويس جداً بخليط الثوم والزبدة. 🥖
رشي كمية وفيرة من الجبنة الموزاريلا المبشورة فوق خليط الثوم والزبدة. 🧀
رصي الخبز في صينية خبز.
دخلي الصينية الفرن لمدة 10-15 دقيقة، أو لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون ذهبي والأطراف تبقى مقرمشة. ⏳
طلعي خبز الثوم من الفرن وقطعيه وقدميه سخن. 😋 وبالف هنا! 🥰