daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

طريقة عمل البطاطس الويدجز

طريقة عمل البطاطس الويدجز

لو بتحبي البطاطس المقرمشة بطعم جديد ومميز، لازم تجربي الوصفة دي "البطاطس الويدجز"تحففففه👌😋❤️

💥المكونات👇
 • ٤ حبات بطاطس متوسطة مقطعة ويدجز (شرائح سميكة بالقشر أو من غيره)
 • ٣ ملاعق كبار نشا
 • نص ملعقة صغيرة بابريكا
 • نص ملعقة صغيرة كركم
 • نص ملعقة صغيرة ثوم بودرة
 • ملح + فلفل أسود حسب الرغبة
 • زيت للقلي

لصوص التتبيلة بعد القلي👇👇
 • ٢ ملعقة كبار بقدونس مفروم
 • فص ثوم مفروم ناعم
 • ٢ ملعقة زيت زيتون
 • عصير نص ليمونة
 • رشة كمون

💥طريقة التحضير👇

 1. نقع البطاطس👇👇
بعد ما تقطعيها ويدجز، حطيها في طبق فيه ميه سخنة شوية وملح لمدة نص ساعة عشان النشا الزايد يخرج.

 2. السلق الخفيف👇👇
اسلقيها في ميه مغلية لمدة ٥ دقايق بس (نص سلق)

 3. التتبيل👇👇
طلّعيها وشيلي الميه، ضيفي النشا والتوابل وقلّبي كويس لحد ما تتغلف كويس.

 4. القلي👇👇
اقليها في زيت سخن على نار متوسطة لحد ما تبقى ذهبية ومقرمشة.

 5. الصوص الأخضر👇👇
في بولة صغيرة اخلطي مكونات الصوص، وبمجرد ما تطلعي البطاطس من الزيت، وهي سخنة قلّبيها في الصوص عشان تتشرب الطعم.

✨ نصايح👇
 • ممكن تدخليها الفرن بدل القلي لو عايزة أخف: ارشيها بزيت وحطيها على ٢٠٠ درجة حوالي ٣٠ دقيقة.
 • الصوص ممكن يتعمل بالكسبرة بدل البقدونس لو بتحبي الطعم ده👌🥰

وبألف هنا❤️
وصلي على النبي

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"