طريقة عمل البطاطس الويدجز
💥المكونات👇
• ٤ حبات بطاطس متوسطة مقطعة ويدجز (شرائح سميكة بالقشر أو من غيره)
• ٣ ملاعق كبار نشا
• نص ملعقة صغيرة بابريكا
• نص ملعقة صغيرة كركم
• نص ملعقة صغيرة ثوم بودرة
• ملح + فلفل أسود حسب الرغبة
• زيت للقلي
لصوص التتبيلة بعد القلي👇👇
• ٢ ملعقة كبار بقدونس مفروم
• فص ثوم مفروم ناعم
• ٢ ملعقة زيت زيتون
• عصير نص ليمونة
• رشة كمون
💥طريقة التحضير👇
1. نقع البطاطس👇👇
بعد ما تقطعيها ويدجز، حطيها في طبق فيه ميه سخنة شوية وملح لمدة نص ساعة عشان النشا الزايد يخرج.
2. السلق الخفيف👇👇
اسلقيها في ميه مغلية لمدة ٥ دقايق بس (نص سلق)
3. التتبيل👇👇
طلّعيها وشيلي الميه، ضيفي النشا والتوابل وقلّبي كويس لحد ما تتغلف كويس.
4. القلي👇👇
اقليها في زيت سخن على نار متوسطة لحد ما تبقى ذهبية ومقرمشة.
5. الصوص الأخضر👇👇
في بولة صغيرة اخلطي مكونات الصوص، وبمجرد ما تطلعي البطاطس من الزيت، وهي سخنة قلّبيها في الصوص عشان تتشرب الطعم.
✨ نصايح👇
• ممكن تدخليها الفرن بدل القلي لو عايزة أخف: ارشيها بزيت وحطيها على ٢٠٠ درجة حوالي ٣٠ دقيقة.
• الصوص ممكن يتعمل بالكسبرة بدل البقدونس لو بتحبي الطعم ده👌🥰
وبألف هنا❤️
وصلي على النبي