daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

عملى لأسرتك صينية عجة البيض (فطار وغدا وعشا!) وريحي دماغك

عملى لأسرتك صينية عجة البيض (فطار وغدا وعشا!)  وريحي دماغك😉🥚🧅🌿


📋 المقادير:
6 بيضات 🥚.
1 بصلة كبيرة مفرومة ناعم 🧅.
2 فص ثوم مفروم 🧄.
نصف كوب بقدونس مفروم 🌿.
نصف كوب شبت مفروم 🌿.
نصف كوب كسبرة خضرا مفرومة 🌿.
1 فلفل أخضر رومي مقطع مكعبات صغيرة (اختياري) 🫑.
2 ملعقة كبيرة دقيق 🍚.
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر 🥄.
ربع كوب مياه أو حليب 🥛.
ملح وفلفل أسود، كمون، رشة شطة (اختياري) 🧂🌶️.
زيت للقلي 🌻.
👩‍🍳 الطريقة:
تشويح البصل والثوم: في طاسة على النار، حطي شوية زيت وشوحي البصل المفروم لحد ما يدبل ويصفر. 🧅
ضيفي الثوم المفروم وقلبي لحد ما ريحته تطلع. 🧄
تحضير خليط البيض: في طبق كبير، اخفقي البيض كويس جداً بالمضرب اليدوي. 🥚
ضيفي عليه البصل والثوم المشوحين، البقدونس، الشبت، الكسبرة، والفلفل الأخضر (لو هتستخدميه). 🌿🫑
في طبق صغير، اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر. 🍚🥄
ضيفي خليط الدقيق على البيض وقلبي كويس.
ضيفي المياه أو الحليب وقلبي لحد ما الخليط يبقى متجانس. 🥛
تبلي بالملح والفلفل الأسود والكمون (والشطة لو حابة). 🧂
التسوية (في الطاسة): سخني طاسة على النار وحطي فيها شوية زيت. 🌻
صبي خليط العجة في الطاسة، وسويه كويس. 🍳
غطي الطاسة وسيبيها على نار هادية لمدة 10-15 دقيقة، أو لحد ما تستوي من تحت والوش يبدأ يتماسك. ⏳
اقلبي العجة على الناحية التانية (ممكن تستخدمي طبق كبير عشان تقلبيه بسهولة) وسيبيها تكمل سواها وتحمر من الناحية التانية. 🍳
التسوية (في الفرن): ممكن تصبي الخليط في صينية فرن مدهونة وتدخليها فرن سخن على 180°C لمدة 20-30 دقيقة. 🔥
قطعيها شرايح وقدميها سخنة مع عيش بلدي ومخلل! 🥖🥒😋 وبالف هنا! 🥰

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"