daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

طريقة عمل أصابع الجلاش بحشوة الكنافة و الفول السودانى المجروش و سهلة

طريقة عمل أصابع الجلاش بحشوة الكنافة والفول السودانى وسهلة 😋


المكونات
لفه جلاش نصف كيلو 
نصف كيلو كنافه 
كوب من الفول السودانى المجروش 
نصف كوب سمنه سائحه+ملعقه كبيره لدهان الوجه

مقادير الشربات 🌼
كوبين سكر 
كوبين ماء 
عصير نصف ليمونه 

الطريقه :
نضع مكونات الشربات كلها في وعاء وتقلب وترفع علي النار ولما تغلي تهدي النار وتترك حوالي عشر دقائق لما قوامه يبقي متوسط نطفئ عليه النار ونتركه يبرد...
نقطع الكنافه و نحمصة فى الزبدة لحد ملونة يبقى ذهبي بعد ما تبرد نضيف ليها الفول السودانى المجروش 
نفرد كل ورقتين وندهنهم بالسمنه كويس ثم نضع جزء من الكنافه ويشكل رول كما هو موضح ونكرر ويرص علي صينيه او صاج مدهون بالسمنه ونكرر حتي تخلص الكميه ثم يقطع اصابع بالسكينة ثم يدهن الوجه بملعقه سمنه كبيره سائحه ويسخن الفرن علي درجه حراره ١٨٠ لما الجلاش ياخد اللون الذهبي نخرجه ونسقيه بالشربات 

😋

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"