daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

طريقة بسكويت العيد الناعم والمظبوط من أول مرة

طريقة بسكويت العيد الناعم والمظبوط من أول مرة 👌🍪


🧈 المقادير:

1 كيلو دقيق

500 جم زبدة أو سمن بلدي (طرية)

2 كوب سكر بودرة

2 بيضة

2 ملعقة كبيرة نشا

2 ملعقة صغيرة فانيليا

1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر

رشة ملح

---

👩‍🍳 طريقة التحضير:

1. نخفق الزبدة مع السكر البودرة كويس جدًا لحد ما يبقوا كريمي.

2. نضيف البيض والفانيليا ونخفق.

3. نضيف النشا والملح والبيكنج بودر.

4. نضيف الدقيق تدريجيًا ونعجن لحد ما العجينة تبقى ناعمة ومش بتلزق.

5. نشكل البسكويت بالماكينة أو باليد.

6. نرصه في صينية مبطنة بورق زبدة.

7. ندخل فرن ساخن مسبقًا على 170 درجة لمدة 10–15 دقيقة (وشه يفضل أبيض).

8. يطلع يبرد تمامًا وبعدين يتقدم.

ملحوظه ✋ 

ما تكثريش الدقيق عشان يطلع ناعم.

ما يتحمش في الفرن.

لازم الزبدة تكون طرية مش سايحة.
تم في التعليقات علشان يوصلك كل جديد

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"