كيكة شوكولاتة هشة ولذيذة، تتعمل في الخلاط في دقايق، 🤤
📋 المقادير:
1 كوب دقيق 🍚.
1 كوب سكر 🍬.
نصف كوب زيت نباتي 🌻.
نصف كوب حليب سائل 🥛.
نصف كوب كاكاو خام 🍫.
2 بيضة كبيرة 🥚.
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 🥄.
نصف ملعقة صغيرة بيكنج صودا 🥄.
رشة ملح 🧂.
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة 🍦.
نصف كوب ماء مغلي (مهم جداً!) 💧.
👩🍳 الطريقة:
سخني الفرن على 180°C، وادهني صينية كيك (مقاس 22 سم) بالزيت ورشيها بالدقيق أو الكاكاو. 🔥
في الخلاط: حطي السكر، الزيت، الحليب، الكاكاو، البيض، والفانيليا. 🍬🌻🥛🍫🥚🍦
اضربي المكونات دي كلها كويس جداً في الخلاط لمدة 3-4 دقايق، لحد ما الخليط يبقى ناعم ومتجانس. blender
تجهيز خليط الدقيق: في طبق كبير، اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر والبيكنج صودا ورشة الملح. 🍚🥄🧂
صبي خليط الخلاط على الدقيق وقلبي بالراحة جداً في اتجاه واحد، بس لحد ما الدقيق يختفي (متقلبيش كتير عشان الكيكة متكتمش). 🤫
إضافة الماء المغلي: ضيفي نصف كوب الماء المغلي على خليط الكيك وقلبي بالراحة جداً (هتلاقي الخليط بقى سايل شوية، ده طبيعي ومهم). 💧
صبي الخليط في الصينية المجهزة. 🍰
دخلي الصينية الفرن لمدة 30-35 دقيقة، أو لحد ما تستوي وتطلع منها عود أسنان نضيف. ⏳
طلعي الكيكة من الفرن وسيبيها تبرد تماماً في الصينية، وبعدين اقلبيها. 🧊
ممكن تزينيها بصوص شوكولاتة أو سكر بودرة. 🍫😋 وبالف هنا! 🥰