Translator
المعمول بحشوة التمر 🍪✨️
المكونات 👇
3 أكواب سميد
كوب دقيق
كوب سكر
كوب سمنه
ملعقة كبيرة حليب بودره
ملعقة كبيرة ماء ورد
ملعقة كبيرة ماء زهر
ملعقة صغيرة خميرة
هيل مطحون حسب الرغبة
طريقه عمل الحشوة 👇
في وعاء ضيفي 3 أكواب من التمر المفروم ثم ضيفي ملعقة كبيرة من الزبدة وملعقة صغيره هيل مطحون ويانسون وشمر مطحون ناعما واعجني بيديك جيدًا حتي تتجانس
طريقه عمل المعمول 👇
في وعاء ضيفي السميد مع الدقيق والسكر والسمنه وماء الورد وماء الزهر وحليب البودرة والخميرة والهيل المطحون
بعد كده نعجن جيدا حتي نحصل على عجينة متماسكة وناعمة ثم نغطي العجينة ونسبها تختمر حوالي ساعه في مكان دافي وبعد انت تختمر العجينه نخرجها من الوعاء ونقسمها الي كرات صغيرة بعد كده نفرد كل كره من العجينة علي شكل دائرة ثم نضع في نصف الكل دائره ملعقة صغيرة من حشوه التمر ونغلف الحشو بااطراف العجينة ونشكل المعمول بالشكل اللي مرغوب فيه
ثم ندهن الصينية بالزيت او زبده ونضع المعمول في الصينية ونسبها تختمر حوالي نصف ساعة مره اخرا في مكان دافي ثم ندخلها الفرن علي درجة حرارة 180لمده 20ل25 دقيقة او حتي ينضج ونخرج المعمول من الفرن واتركيه يبرد تمامآ ثم نزين بالسكر البودر او حسب الرغبة وبالف هنا ✨️✨️✨️
لو اتمتت القراءه استغفر الله وصلوا على الحبيب المصطفى ❤️❤️