Subscribe in a reader فخاره الفراخ بالعجين من المطبخ التركى - daahsha"دهشة"

daahsha"دهشة"

مدونة شبابية لكل أسرة عصرية تعرض كل ما يخص الامور الدينية و كل الوصفات الطبية الطبيعية والمعلومات العامه المفيدة للعنايه بالشعر والبشره وكل وظائف الجسم المختلفة . وكل معلومات عن النباتات والحيوانات. وكل ما يخص الموضة والديكور وفن الطهى والتكولوجيا و فن التصوير والرسم ومعلومات عامة وألغاز...

آخر المواضيع

2/07/2021

فخاره الفراخ بالعجين من المطبخ التركى


فخارة اللحم بالعجين,فخارة اللحم,فخارة اللحم التركية بالعجين,دجاج بالفخارة على الطريقة النمساوية بنت الفرات,فخارة اللحم على الطريقة التركية,فخارة اللحم التركية,طريقة عمل فخارة اللحم التركية بالعجين,طريقة عمل فخارة اللحم بالعجين,طريقة تحضير فخارة اللحم بالعجين,احلا طريقة لعمل الفراخ في الفرن,فخارة الدجاج بالعجين,فخارة اللحم التركي بالعجين,فخارة اللحم التركيه بالعجين,طريقة الفراخ,فخارة بالعجين,فخارة لحم بالعجين,فخارة العجين,فخارة,فخارة دجاج بالعجين,فخارة لحمة بالعجين

مقادير الوصفة:


كيلو اوراك دجاج مخليه ومتقطعه قطع متوسطه


للتتبيله:


معلقة كبيره بهارات الفراخ
معلقه صغيره ( بابريكا كمون. فلفل اسود. زعتر. )
ملح
معلقتين صلصه

للتسويه:
بصله مكعبات متوسطه
٦فصوص توم
فلفل الوان مكعبات متوسطه
٢ بطاطس مكعبات متوسطه
٢كوسه مكعبات متوسطه
٢طماطم مكعبات صغيره
معلقتين كبار زبده
٤فلفل احمر واخضر حار
كوب ماء مغلي
مكعب مرقه
معلقتين صلصه

للعجين:
٢كوب دقيق
معلقه صغيره خميره
معلقه صغيره سكره
بياض بيضه
ماء دافي للعجن

لدهن الوجه:


صفار بيضه مع معلقتين حليب ورشه قهوه سريعة الذوبان
للوجه حبه البركة وسمسم

الطريقة :


-تتبل قطع الفراخ بالتتبيله ويفضل تركها ساعتين عالاقل.
-هانحضر طاجن الفرن ونوزع فيه الزبده.
-ندعك البصل بملح وفلفل ونقلب معاه باقي الخضار .
-نحط الخضار في الطاجن ونحط عليه قطع الفراخ المتبله.
-نقلب معلقتين الصلصه ومكعب المرقه في كوب من الماء المغلي ونضيفه عالطاجن نقفل الطاجن بورق الزبده والفويل كويس جداً .
-يدخل فرن حار علي اعلي درجة حراره لمده ساعه .
-في هذه الاثناء نعجن مكونات العجينه جيداً للحصول علي عجينه لينه وغير لاصقه.
-نتركها تخمر ويتضاعف حجمها ثم تفرد علي مقاس الطاجن.
-بعد تمام نضج الطاجن نخرجه نرفع الفويل ونغطيه بالعجينه وندهن وشها بخليط الدهن ونرش الوجه بحبه البركة والسمسم .-وندخله الفرن حتي تحمر العجينه .


-وتخرج وتقدم ساخنه بالهنا والشفا.

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

من نحن

authorمرحبا، أسمي نانا أحمد وهذه مدونتي أسعى دائما لأقدم لكم أفضل المواضيع المنوعة فى الصحة والحياة الأسرية والتكولوجياوالطبخ والفنون والموضة
المزيد عني →

التصنيفات

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *