المقادير:
٤ كوب دقيق
كوب لبن دافي
٢ معلقه كبيره زبده سايحه
بيضه بدرجة حرارة الغرفه
معلقه كبيره بيكنج بودر
معلقه كبيره خميره
معلقه كبيره خل
معلقه كبيره سكر
رشة ملح
للحشو :
كوب سكر بني رطب
نصف كوب زبده طريه
٢ معلقه كبيره قرفه
للصوص:
٢كوب حليب مكثف
كوب جبنه كريمي
للوجه:
صوص كراميل
صوص شيكولاته
اعواد قرفه
١٠٠ جرام بيكان
الطريقه :
-تعجن كل مكونات العجينه مع بعض حتي تكون عجينه لينه .
-تترك تخمر و يتضاعف حجمها .
-تفرد العجينه علي شكل مستطيل تدهن بخليط القرفه .
-تطبق تلت العجينه من جهه ثم يطبق التلت التاني من الجهه الاخري بحيث تبقي ٣طبقات علي بعض
-نقطع العجينه شرايح بعرض ٥سم.
-تقطع كل شريحه ٣شرايط بدون مانفصلهم من بعض من جهه.
-نشكلها ضفيره ونلفها حول نفسها ونحطها في قالب كب كيك .
-ونكرر حتي الانتهاء من الكميه نتركها تخمر ويتضاعف حجمها.
-ندخل السينابون بانز الفرن ويكون ساخن علي درجة حراره ٢٠٠ عالرف الاوسط حتي تمام النضج .
-نزين الوجه بالصوص الابيض بعد خفق الجبنه مع الحليب المكثف وصوص الشيكولاته والكراميل.
2/07/2021
طريقة بسيطة لتحضير سينابون بانز
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق