جربتي تعملي كبيبه البطاطس المقرمشة وطعمها حكاية و كبيبة البطاطس تعتبر من الاكلات اللبنانية.
مقادير الوصفة:
نصف كيلو لحمه مفرومة(حمرا)
2 بصل مكعبات (صغيرة)
2معلقه كبيره سمنه
معلقه صغيره ثوم مفروم
معلقه صغيره بهارات سبعه
رشة جوزه الطيب
ملح
فلفل اسود
(للبطاطس)
كيلو بطاطس مسلوقة( تطلب صغيره جيدا بيبي علشان هتتسلق بقشرها )
نصف كوب نشا أو اكتر
نصف ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة بقدونس جاف
ملح
فلفل اسود
طريقه التحضير :
في طاسه على النار هنضيف السمنة واللحمة المفرومة نقلبها ونضيف عليها البصل والثوم والبهارات ونقلبها من حين لآخر إلى أن تستوي
(البطاطس)
هنسلق
البطاطس جيدا ثم نخرجها نقشرها ونقوم بهرسها جيداً ونضيف إليها النشا
والبهارات ونعجنها جيدا حتي تصبح مطاطية ثم نقوم بحشوها باللحمه المفرومه
واحده تلو الآخره ثم ونقوم بالقلية وتقدم و هى ساخنة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق