ساندوتش تحابيش من المطبخ المصرى
المقادير:
عيش بلدي
كوب بطاطس مقلية
كوب باذنجان مقلي
كوب فلفل مقلي
2 طماطم شرائح
جرجير
لعمل مخلل البصل السريع:
4 بصلة حمراء مقطعه أثمان
كوب خل أبيض
3 ملعقة كبيرة سكر
2 ملعقة كبيرة ملح
2 ورقة لاورا
3 فص ثوم صحيح
لعمل تتبيلة تحابيش:
1 ملعقة كبيرة هريسة شطة
2 ملعقة كبيرة خل
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
ربع كوب بقدونس مفروم
6 فص ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة
1 ملعقة صغيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
زيت زيتون
طريقة التحضير:
مخلل البصل السريع:
في اناء به ماء مغلي نضع اللورا والثوم والسكر والخل والملح ونقلب ونغطي ونتركها تغلي مره اخري وبعدها نضع البصل ونطفي النار ونتركه في محلول النقع لوقت التقديم.
تتبيلة تحابيش:
في بوله نضع الكزبره او البقدونس وهريسة الشطة والثوم المفروم وعصير الليمون والخل والكمون والزبره الجافه والبابريكا وملح وفلفل اسود وزيت زيتون ونخلطهم جيدا ونضع عليهم البطاطس المقليه والفلفل المقلي والباذنجان المقلي ومخلل البصل ونقلبهم مع بعض جيدا ونتركهم في التتبيله ربع ساعه وبعدها نحشي السندوتشات مع اعواد جرجير وشرائح طماطم وتقدم.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق