طاجن العكاوي الكدابه مع الخضار من المطبخ المصرى
بسم الله الرحمن الرحيم
جربى اليوم معنا طريقة عمل طاجن العكاوي الكدابه
المقادير :
2 كيلو زور رومي
كيلو جزر مكعبات
2 كيلو بطاطس محمره
4 طماطم مكعبات
حزمه كزبره مفرومه
نصف كيلو فلفل رومي مكعبات
3 بصله مكعبات
صلصه
سمنه
مستكه
حبهان صحيح
ملعقه كبيره زعتر
ملح وفلفل
2 كيلو زور رومي
كيلو جزر مكعبات
2 كيلو بطاطس محمره
4 طماطم مكعبات
حزمه كزبره مفرومه
نصف كيلو فلفل رومي مكعبات
3 بصله مكعبات
صلصه
سمنه
مستكه
حبهان صحيح
ملعقه كبيره زعتر
ملح وفلفل
الطريقه :
- نسخن السمنه و نضع فيها حبوب المستكه و الحبهان ثم نضع زور الرومي تاخد صدمتها في السمنه علي كل الاتجاهات مع رشه ملح و فلفل ..
- ناخذ قطع الزور و نضعها في الطاجن مع الكزبره و الفلفل و الطماطم المكعبات و البطاطس المكعبات و متحمره نص تحميره و نقلب كله مع بعضه ..
- في نفس السمنه نشوح البصل تشويحه خفيفه ثم نضع عليه الجزر و رشه ملح و فلفل و زعتر و نشوح كله ثم نضع الخضار في الطاجن ..
- ندوب الصلصه في الماء و نضعها في الطاجن و ندخله فرن عالي الحراره ..وبالهنا
- نسخن السمنه و نضع فيها حبوب المستكه و الحبهان ثم نضع زور الرومي تاخد صدمتها في السمنه علي كل الاتجاهات مع رشه ملح و فلفل ..
- ناخذ قطع الزور و نضعها في الطاجن مع الكزبره و الفلفل و الطماطم المكعبات و البطاطس المكعبات و متحمره نص تحميره و نقلب كله مع بعضه ..
- في نفس السمنه نشوح البصل تشويحه خفيفه ثم نضع عليه الجزر و رشه ملح و فلفل و زعتر و نشوح كله ثم نضع الخضار في الطاجن ..
- ندوب الصلصه في الماء و نضعها في الطاجن و ندخله فرن عالي الحراره ..وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق