طريقة عمل عرق روست بيف مشوى مع الخضار
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
عرق تريبيانكو
فصوص ثوم صحيحة
2 بصلة أرباع
4 فص ثوم مفروم
4 عود كرفس قطع
3 جزر شرائح
4 ورقة لاورا
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زبدة
زيت نباتي
طريقة التحضير:
بالسكينه نفتح فتحات صغيره بالسكينه ونضع في الفتحات فصوص الثوم ونتبل العرق من جميع الاتجاهات بتتبيله مكونه من الملح والفلفل وجوزة الطيب والحبهان وندعك التوابل علي العرق كويس وبعدها نحمر العرق في طاسه بها قطعة زبده وعليها زيت علي النار.
تجهيز الطبق:
في صينية الفرن نضع الخضار الشرائح في قاع الصينيه ( جزر وبصل وكرفس والتوابل والثوم الصحيح )وملح وفلفل اسود ونقلب ونضع العرق علي الخضار ونضع علي العرق السمنه اللي حمرنا فيها العرق ونسقيه بالمرقه ونغطيه بورق فويل وندخله فرن سخن علي درجة حرارة ويراعي تقليب العرق في جميع الاتجاهات في الفرن اثناء التسويه وبعد تمام التسويه وخروجه من الفرن راعي عدم تقطيعه مباشره لابد ان نتركه يبرد قبل التقطيع ويقدم مقطع شرائح وبالهنا والشفا.
فصوص ثوم صحيحة
2 بصلة أرباع
4 فص ثوم مفروم
4 عود كرفس قطع
3 جزر شرائح
4 ورقة لاورا
نصف ملعقة صغيرة حبهان مطحون
رشة جوزة الطيب
ملح وفلفل أسود
زبدة
زيت نباتي
طريقة التحضير:
بالسكينه نفتح فتحات صغيره بالسكينه ونضع في الفتحات فصوص الثوم ونتبل العرق من جميع الاتجاهات بتتبيله مكونه من الملح والفلفل وجوزة الطيب والحبهان وندعك التوابل علي العرق كويس وبعدها نحمر العرق في طاسه بها قطعة زبده وعليها زيت علي النار.
تجهيز الطبق:
في صينية الفرن نضع الخضار الشرائح في قاع الصينيه ( جزر وبصل وكرفس والتوابل والثوم الصحيح )وملح وفلفل اسود ونقلب ونضع العرق علي الخضار ونضع علي العرق السمنه اللي حمرنا فيها العرق ونسقيه بالمرقه ونغطيه بورق فويل وندخله فرن سخن علي درجة حرارة ويراعي تقليب العرق في جميع الاتجاهات في الفرن اثناء التسويه وبعد تمام التسويه وخروجه من الفرن راعي عدم تقطيعه مباشره لابد ان نتركه يبرد قبل التقطيع ويقدم مقطع شرائح وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق