حواوشي بالكبده الاسكندرانى والدقة من المطبخ المصرى
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
عجينه حواوشي
نصف كيلو كبده عصافير
زيت
٢ فلفل حامي مفروم
٣ فلفل رومي اخضر مفروم
ثوم مفروم
كمون - ملح - خل
عصير ليمون
عجينه الحواوشي الاسكندراني
المقادير :
نصف كيلو دقيق
ملعقه صغيره خميره
ملعقه صغيره سكر
نصف ملعقه بيكنج بودر
زبادي
ربع كوب زيت
ماء دافئ للعجن
ذره ملح
لعمل عجينه الحواوشي :
الطريقه :
- في العجان نضع الدقيق و الخميره و السكر و البيكنج بودر و ذره الملح و الزبادي و الزيت و نشغل العجان لخلط المقادير ..
- نزود الماء حتي تلم العجينه و تتماسك ..
- ندهن صينيه زيت وتقرص العجينه حسب حجم رغيف الحواوشي و نضع العجينه و نمسحها مسحه زيت و نغطيها و نتركها تخمر ساعه علي الاقل ..
لعمل حشوه الكبده :
الطريقه :
- في بوله نضع الكبده و الثوم و كمون و خل و عصير ليمون و ملح وفلفل و تقلب ..
- نسخن الزيت و ننزل عليه بخليط الكبده يتشوح و نضع الفلفل الحامي و الرومي ..
- تفرد العجينه علي شكل دائري و توضع الحشوه في المنتصف و تلم العجينه علي شكل ( صره ) و تقلب و توضع في صينيه مدهونه زيت و يعمل فتحات بالشوكه في العجينه و تدهن صفار بيضه و يرش سمسم و زعتر و تدخل الفرن تستوي ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق