Subscribe in a reader حواوشي بالكبده الاسكندرانى والدقة من المطبخ المصرى - daahsha"دهشة"

daahsha"دهشة"

مدونة شبابية لكل أسرة عصرية تعرض كل ما يخص الامور الدينية و كل الوصفات الطبية الطبيعية والمعلومات العامه المفيدة للعنايه بالشعر والبشره وكل وظائف الجسم المختلفة . وكل معلومات عن النباتات والحيوانات. وكل ما يخص الموضة والديكور وفن الطهى والتكولوجيا و فن التصوير والرسم ومعلومات عامة وألغاز...

آخر المواضيع

3/07/2017

حواوشي بالكبده الاسكندرانى والدقة من المطبخ المصرى

حواوشي بالكبده الاسكندرانى والدقة من المطبخ المصرى



بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
عجينه حواوشي
نصف كيلو كبده عصافير
زيت
٢ فلفل حامي مفروم
٣ فلفل رومي اخضر مفروم
ثوم مفروم
كمون - ملح - خل
عصير ليمون

عجينه الحواوشي الاسكندراني
المقادير :
نصف كيلو دقيق
ملعقه صغيره خميره
ملعقه صغيره سكر
نصف ملعقه بيكنج بودر
زبادي
ربع كوب زيت
ماء دافئ للعجن
ذره ملح

لعمل عجينه الحواوشي :
الطريقه :
- في العجان نضع الدقيق و الخميره و السكر و البيكنج بودر و ذره الملح و الزبادي و الزيت و نشغل العجان لخلط المقادير ..
- نزود الماء حتي تلم العجينه و تتماسك ..
- ندهن صينيه زيت وتقرص العجينه حسب حجم رغيف الحواوشي و نضع العجينه و نمسحها مسحه زيت و نغطيها و نتركها تخمر ساعه علي الاقل ..

لعمل حشوه الكبده :
الطريقه :
- في بوله نضع الكبده و الثوم و كمون و خل و عصير ليمون و ملح وفلفل و تقلب ..
- نسخن الزيت و ننزل عليه بخليط الكبده يتشوح و نضع الفلفل الحامي و الرومي ..
- تفرد العجينه علي شكل دائري و توضع الحشوه في المنتصف و تلم العجينه علي شكل ( صره ) و تقلب و توضع في صينيه مدهونه زيت و يعمل فتحات بالشوكه في العجينه و تدهن صفار بيضه و يرش سمسم و زعتر و تدخل الفرن تستوي ..

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

من نحن

authorمرحبا، أسمي نانا أحمد وهذه مدونتي أسعى دائما لأقدم لكم أفضل المواضيع المنوعة فى الصحة والحياة الأسرية والتكولوجياوالطبخ والفنون والموضة
المزيد عني →

التصنيفات

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *