فخده مشوية بالخضار في الفرن
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
فخده
زعتر بودر و فرش
روزماري بودر وفرش
فصوص توم
بهارات البلدي
ملح
كيلو بطاطس مكعبات
نص لتر عصير طماطم
قرفه..كركم..بابريكا
كيلو جزر مكعبات
نص كيلو بصل مكعبات
كرفس..كزبره خضرا
زيت
3 ملاعق كبيره صلصه
الطريقه :
- في بوله نضع كل التوابل و الملح و ندوبها في قليل من الماء و نضيف الصلصه و الزيت و تتبل بها الفخده لمده لا تقل عن ساعتين ..
- نسخن السمنه و ننزل عليها بالفخده تتشوح علي كلا الجانبين مع دهنها بالتتبيله اثناء التشويح و نرفعها ..
- في نفس السمنه نضع البصل و الثوم ثم الجزر ثم البطاطس ثم الكرفس و الكزبره الخضرا و باقي تتبيله الفخده ..
- يساوي الخضار في الصينيه و توضع عليه الفخده و ترش بعصير الطماطم و تغلف جيدا بورق الفويل و تدخل الفرن من ساعه ونصف الي ساعتين ثم يرفع من عليها الفويل و تترك حوالي ربع ساعه تحمر ..
و بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق