حواوشي بلدي بالدقه على طريقة المصرية
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
٦ رغيف بلدي
نصف كيلو لحم مفروم
قطعه ليه ضاني
٣ فلفل حامي مفروم
٢ فلفل رومي مفروم
٤ بصل مفروم
ملعقه كبيره دقيق
بهارات الحواوشي
ملح - فلفل اسود
زيت
( للدقه )
ثوم مفروم
ملعقه كبيره عصير ليمون
ملح - كمون - كزبره جافه
ماء
زيت
الطريقه :
- نضع قطع الليه في قليل من الزيت علي النار حتي تسيح و نضع البصله تتشوح و نبعدها عن النار ..
- نضع الفلفل الحامي و البارد و البهارات و اللحمه و الدقيق و معلقه من الدقه و نعجن الحشوه جيدا ..
- لتحضير الدقه نضع المكونات علي بعضها و نقلبها ..
- نفتح العيش و نضع الحشوه بالتساوي و ندهن العيش من خليط الدقه ..
- في طاسه او صينيه بها مسحه زيت نضع العيش يستوي مع تقليبه علي الوجهين ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق