صينية بطاطس ماريكا بالسردين من المطبخ المصرى
بسم الله الرحمن الرحيم
اليكى طريقة عمل صينية بطاطس ماريكا بالسردين على طريقة الاسكندرانية اكلة من المطبخ المصرى
المقادير:
كيلو سردين
٦ بطاطس مقشرة ومقطعه شرائح
٨ فص ثوم مفروم
كوب كزبرة مفرومة
نصف كوب عصير ليمون
٥ ليمون شرائح
١ فلفل أحمر حار شرائح
١ فلفل أخضر حار شرائح
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كزبرة جافة
ملعقة كبيرة بابريكا
شطة الكمية حسب الرغبة
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
٦ بطاطس مقشرة ومقطعه شرائح
٨ فص ثوم مفروم
كوب كزبرة مفرومة
نصف كوب عصير ليمون
٥ ليمون شرائح
١ فلفل أحمر حار شرائح
١ فلفل أخضر حار شرائح
ملعقة كبيرة كمون
ملعقة كبيرة كزبرة جافة
ملعقة كبيرة بابريكا
شطة الكمية حسب الرغبة
ملح وفلفل أسود
زيت نباتي
طريقة التحضير
تنظف بطن السردين تماما ويغسل جيدا بالماء والملح ويترك في مصفى ليتخلص من الماء تماما.
تخلط التوابل مع عصير الليمون والثوم والكزبرة والفلفل الحار ويضاف الزيت لعمل التتبيله. تضاف ثلث كمية التتبيلة على البطاطس وتقلب معها جيدا. ترص شرائح البطاطس المتبلة في صينية فرن.
يتبل السردين بالكمية المتبقية من التتبيلة وتحشي بطن السردين بالتتبيلة. ترص سمكات السردين فوق البطاطس وتوزع بعض شرائح الليمون على الوجه.
يشوى الطبق في فرن ساخن وعلى درجة حرارة ٢٢٠ حتى يتم النضج. يقدم الطبق مع شرائح الليمون. وبالف هنـــــــــــا
تنظف بطن السردين تماما ويغسل جيدا بالماء والملح ويترك في مصفى ليتخلص من الماء تماما.
تخلط التوابل مع عصير الليمون والثوم والكزبرة والفلفل الحار ويضاف الزيت لعمل التتبيله. تضاف ثلث كمية التتبيلة على البطاطس وتقلب معها جيدا. ترص شرائح البطاطس المتبلة في صينية فرن.
يتبل السردين بالكمية المتبقية من التتبيلة وتحشي بطن السردين بالتتبيلة. ترص سمكات السردين فوق البطاطس وتوزع بعض شرائح الليمون على الوجه.
يشوى الطبق في فرن ساخن وعلى درجة حرارة ٢٢٠ حتى يتم النضج. يقدم الطبق مع شرائح الليمون. وبالف هنـــــــــــا
حلوة يا اهل مصر تسلمى
ردحذف