daahsha"دهشة" daahsha"دهشة"
recent

آخر الأخبار

recent
random
جاري التحميل ...

طريقة تحضير تارت الكاسترد

تارت الكاسترد

تارت الكاسترد,تارت,طريقة عمل تارت الكاسترد,طريقة تحضير تارت الكاسترد,طريقة تارت الكاسترد,طريقة تحضير,طريقة تحضير تارت,طريقه عمل تارت الكاسترد,طريقة عمل تارت الكاسترد البرتغالي,تارت كاسترد,كريمة الكاسترد,أسهل طريقة لعمل تارت الكاسترد والفواكهه,طريقة عمل تارت كاسترد,طريقة عمل التارت,كاسترد,مقادير تارت الكاسترد,طريقة عمل,ميني تارت الكاسترد,طريقة عمل الكاسترد,تارت الكاستررد,تارت الكاسترد البرتغالي,طريقة تحضير كيك اللوز,تارت الكاسترد والفواكه

المقادير:

للعجينة (باف باستري جاهزة أو تحضيرها يدويًا):

• 2 كوب دقيق

• 150 جم زبدة باردة مقطعة مكعبات

• 1/4 كوب ماء بارد

• رشة ملح

للحشوة (الكاسترد):

• 1 كوب حليب

• 1/2 كوب كريمة سائلة

• 1/3 كوب سكر

• 3 صفار بيض

• 1 ملعقة صغيرة فانيليا

• 1 ملعقة صغيرة نشا ذرة

طريقة التحضير:

1. لو هتستخدمي العجينة الجاهزة، افرديها وقطعيها حسب حجم قوالب التارت، وبطني بيها القوالب.

2. لو هتحضري العجينة يدويًا، في وعاء، اخلطي الدقيق مع الزبدة باستخدام أطراف الأصابع لحد ما يبقى قوامه رملي، ثم ضيفي الماء البارد واعجني لحد ما تتكون عجينة متماسكة، لفيها ببلاستيك غذائي وحطيها في التلاجة 30 دقيقة.

3. افردي العجينة بسمك متوسط، وقطعيها دوائر تناسب القوالب، واضغطيها جوه القوالب بشكل متساوي.

4. سخني الفرن على 180 درجة مئوية، ودخلي العجينة 10 دقائق نصف تسوية.

5. لتحضير الكاسترد، سخني الحليب مع الكريمة والسكر على نار هادية لحد ما يبدأ يغلي، وفي بولة تانية اخفقي صفار البيض مع الفانيليا والنشا.

6. ضيفي خليط الحليب الساخن على البيض بالتدريج مع التقليب المستمر، ثم صفي الخليط علشان يكون ناعم.

7. صبي الكاسترد في قوالب التارت بعد ما تبرد العجينة شوية، ودخليها الفرن على 180 درجة لمدة 20-25 دقيقة أو لحد ما يتحمر الوجه شوية.

8. طلعيها من الفرن وسيبيها تبرد شوية قبل التقديم.

عن الكاتب

nana ahmed

التعليقات


جميع الحقوق محفوظة

daahsha"دهشة"