طاجن بطاطس بالشاورما والكريمه
أسعدى أسرتك وقدمى ليهم أحلى أكلة شرقية وهى طاجن بطاطس بالشاورما والكريمه وممكن كمان تقديمه فى العزومات
المقادير:
كيلو بطاطس مقطعه شيبس
نصف كيلو صدور دجاج مكعبات
كيس خلطة الشاورما من كنور
بصله مفرومه
فلفل احمر اصفر اخضر مكعبات صغيره
للبشاميل:
لتر لبن
كيس خلطة البشاميل من كنور
الطريقه:
تتبل قطع الدجاج بخلطة الشاورما من كنور وتترك حوالي ساعتين
في حله صغيره تدوب خلطة البشاميل في لتر اللبن ثم يرفع ع النار ويقلب باستمرار حتي نحصل علي القوام المظبوط
في طاسه علي النار يوضع معلقتين كبار من الزيت ويترك يسخن جيدا ثم تشوح بها قطع الدجاج حتي تستوي ثم يضاف البصل و الفلفل ويقلب لمدة دقيقه .. ترفع من ع النار
في طاجن فرن يوضع ربع كمية البشاميل ثم ترص البطاطس و ترش بالملح و الفلفل ثم توزع عليها قطع الدجاج و اخيرا يوزع البشاميل علي الوجه
يدخل الطاجن فرن سخن علي درجة حراره 200 علي الرف الاوسط حتي تأخذ اللون الدهبي
تقدم ساخنه مع رز بسمتي مبهر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق