كرات البطاطس باللحمه المفرومه والبشاميل
المقادير:
كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسه
للعصاج:
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله كبيره مفرومه
معلقتين صلصه
٢فلفل رومي مكعبات
نص كوب كسبره خضرا
ملح وفلفل ورشه بهارات سبعه
للبشاميل:
٥معالق كبار دقيق
٤معالق زبده
لتر حليب
معلقتين كبار جبنه كريمي
ملح وفلفل
مكعب مرقه
للوجه:
نص كيلو جبنه موتزريلا وشيدر
توابل ايطاليه
للتقديم:
بقدونس مفروم
ورده طماطم
الطريقه:
تهرس البطاطس مع رشه فلفل اسود وملح وتشكل كور متساويه
لعمل العصاج نضع معلقة سمنه ونشوح البصل لغاية مايدبل ونضيف البهارات ونضيف اللحمه ولما تتشوح كويس نضيف الصلصه والملح والفلفل الاخضر ونقلبهم كويس جداً نرفع اللحمه من النار ونضيف الكسبره الخضرا
لعمل البشاميل:
نضيف الزبده والدقيق في حله عالنار ونقلب دقيقتين ثم نضيف اللبن مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام نضيف مكعب المرقه والملح والفلفل والجبنه الكريمي
ونرفع البشاميل من النار
في طاجن فرن نضع اللحمه المعصجه ونرص عليها كور البطاطس ثم نغطيها بالبشاميل ثم نضيف الجبنه ونرش الوجه بالبهارات الايطاليه
وندخل الطاجن الفرن علي درجة حراره ٢٠٠عالرف الاوسط حتي تاخد اللون الدهبي وتقدم بالهنا والشفا>
كيلو بطاطس مسلوقه ومهروسه
للعصاج:
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله كبيره مفرومه
معلقتين صلصه
٢فلفل رومي مكعبات
نص كوب كسبره خضرا
ملح وفلفل ورشه بهارات سبعه
للبشاميل:
٥معالق كبار دقيق
٤معالق زبده
لتر حليب
معلقتين كبار جبنه كريمي
ملح وفلفل
مكعب مرقه
للوجه:
نص كيلو جبنه موتزريلا وشيدر
توابل ايطاليه
للتقديم:
بقدونس مفروم
ورده طماطم
الطريقه:
تهرس البطاطس مع رشه فلفل اسود وملح وتشكل كور متساويه
لعمل العصاج نضع معلقة سمنه ونشوح البصل لغاية مايدبل ونضيف البهارات ونضيف اللحمه ولما تتشوح كويس نضيف الصلصه والملح والفلفل الاخضر ونقلبهم كويس جداً نرفع اللحمه من النار ونضيف الكسبره الخضرا
لعمل البشاميل:
نضيف الزبده والدقيق في حله عالنار ونقلب دقيقتين ثم نضيف اللبن مع التقليب المستمر حتي يغلظ القوام نضيف مكعب المرقه والملح والفلفل والجبنه الكريمي
ونرفع البشاميل من النار
في طاجن فرن نضع اللحمه المعصجه ونرص عليها كور البطاطس ثم نغطيها بالبشاميل ثم نضيف الجبنه ونرش الوجه بالبهارات الايطاليه
وندخل الطاجن الفرن علي درجة حراره ٢٠٠عالرف الاوسط حتي تاخد اللون الدهبي وتقدم بالهنا والشفا>
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق