المطبق باللحمه المفرومه من المطبخ اليمنى
المقادير :
لفةجلاش السنبله
نص كوب سمنه بلدي
علبة قشطه
علبه زبادي
معلقه صغيره بيكنج بودر
الحشو :
ربع كيلو لحمه مفرومه خشن
بصله مفرومه
معلقة صغيره توم مفروم
كوب كرات مفروم
نص كوب بقدونس
واحدة طماطم مقطعه مكعبات
قرن فلفل حامي متقطع صغير
كوبين جبنه عكاوي او موتزريلا
ملح وفلفل
معلقة صغيرة كمون وكسبرة ناشفه
للتسويه :
معلقتين كبار سمنه بلدي
للتقديم :
شرايح فلفل الوان
وردة طماطم
الطريقة :
في طاسه هانحط معلقه سمنه ونشوح البصله والتوم مع البهارات ونضيف اللحمه ونشوحها لغايه ماتستوي ونضيف الملح ونرفعها من النار
ونضيف الجبنه والفلفل والبقدونس
نقلب السمنه مع القشطه والزبادي والبيكنج بودر
نفرد ورقه جلاش وندهنها بخليط السمنه ونطبقها نصين ونحط معلقتين من الحشو ونقفل جوانب الجلاش ونطبقها علي شكل مربع حتي تنتهي الكميه
في طاسه عالنار هانحط معلقه سمنه ونسوي المطبق علي نار متوسطه حتي ياخد لون ذهبي من جميع الجوانب
ويقدم ساخن بالهنا والشفا
تسلم أيديكى
ردحذف