طاجن فريك بالكبدة والبصل المكرمل من المطبخ المصرى
المقادير :
كيلو كبده كندوز مقطعة مكعبات صغيره
نصف كيلو فريك مغسول ومنقوع ساعه
نصف كيلو بصل مقطع جوانح
2جزرة مبشورتين
كوب فلفل الوان مكعبات
كوبين شوربه مغليه
بصلة مفرومة
ملعقة كبيرة عسل
ملعقة كبيرة سكر
٣معالق كبار سمنه
ملح
فلفل
رشة قرفة
للتقديم :
بقدونس مفروم
شرايح فلفل الوان
مكسرات متحمره (دهبي فاتح)
الطريقة :
هانحط السمنه في حله عالنار ونشوح البصل مع اضافه السكر ولما يتكرمل نضيف الفلفل والجزر ونقلبهم شويه ثم نضيف الفريك والعسل والملح والفلفل والقرفه والشوربه ونغطي ونسيب الفريك يتشرب وبعدين نهدي النار ونسيبه يستوي
في طاسه هانحط معلقه كبيره سمنه تسخن كويس أوي نضيف الكبده نشوحها مع تتبيلها بملح وفلفل وقرفه
نغرف الفريك ونحط عليه الكبده ونزين بالمكسرات والبقدونس المفروم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق