المسقعة باللحمه المفرومه من المطبخ المصرى
المقادير :
٢كيلو باذنجان رومي مقطع بالطول ومتحمر
نصف كيلو بطاطس مكعبات محمرة
ربع كيلو فلفل رومي شرائح
قرن فلفل حامي شرايح
ربع كيلو لحمة مفرومة
2 كوب عصير طماطم
٢بصله متقطعه جوليان
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
٤فلفل حامي
ملح
فلفل
رشة بهارات سبعة
رشة سكر
ملعقة صغيرة كمون
مكعب مرقه
للتزيين :
كسبره مفرومه
الطريقة :
في صينيه عالنار هانحط قليل من الزيت
نضيف البصل والتوم وشرايح الفلفل يتشوحوا كويس أوي وبعدين نضيف اللحمه المفرومه مع البهارات والكمون ونسيبها تستوي
نضيف الصلصه والطماطم ونسيبهم يتسبكوا
نضيف كوبين ماء مغلي ورشه السكر والملح والفلفل ومكعب المرقه ولما يغلو كويس اوي
نرص البادنجان والبطاطس في طاجن فرن ونصب عليهم الصلصه وندخلهم الفرن يتسبكوا مع بعض وتتقدم بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق