طاجن بسلة باللحم الضأنى من المطبخ المصرى
المقادير :
كيلو لحم موزة متقطعه مكعبات صغيره
كيلو بسلة
نص كيلو جزر مقطع مكعبات صغيرة
بصله مفروم فرم ناعم
فصين توم مفروم
لتر عصير طماطم
ملعقة كبيرة صلصله
ملعقتين كبار زبدة
٢فلفل حار احمر واخضر
ملح فلفل مستكه حبهان رشة سكر
مكعب مرق
للتقديم:
ارز بالشعريه مستوي
الطريقة :
في حلة علي النار نشوح اللحم مع الزبده والمستكة والحبهان ثم البصله تضاف لها وتكمل تشويح ثم تغطي وتترك علي نار هاديه حتي يجف البصل ويدبل وياخذ لون اللحم ونتاكد ان اللحمه دخلت في السوا ثم نضيف البسله وتقلب مع اللحم ثم الطماطم والصلصه ومكعب المرقه وتترك تغلي وتتسبك نضيف الجزر والماء المغلي والتوم ونتركهم يغلوا ثم نضع المكونات كلها في طاجن فرن يدخل فرن ساخن حتي يكمل النضج ويغرف ويقدم مع أرز وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق