طريقة عمل بسكويت التمر من غير فرن
المقادير :
ربع كوب سميد ناعم
نصف كوب لبن بودر
٢ كوب تمر مفروم
٢ معلقه كبيره زبده سايحه
٢ معلقه كبيره قشطه
٤باكيت بسكويت شاي
كوب سمسم محمص
الطريقه :
في طاسه غير قابله للالتصاق ع النار يوضع اللبن البودر و السميد و يقلب حتي تاخذ اللون الدهبي .
في بوله يوضع التمر و القشطه و الزبده و السميد واللبن البودر
تعجن كل المكونات مع بعض وتوضع
علي كيس تلاجه مفتوح ويدهن بالزبده ثم تفرد علي شكل مستطيل بسمك رقيق
يرص البسكويت بالعرض ثم تلف ويوضع طبقه تانيه وتالته.
يقص التمر الزائد ويغلف الروول بالسمسم ثم يلف بالنايلون .
يوضع في التلاجه لمدة ٦ ساعات.
يقطع و يقدم.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق