المقادير:
- ½ كيلو لسان عصفور متحمر
- ٢ملعقة كبيرة سمن.
-فرحه متقطعه ٨ قطع
- 1 بصلة كبيرة مفرومه ناعم.
- 2 حبة طماطم متوسطة الحجم متقطعه مكعبات صغيره
عودين كرفس مفرومين
- ½ كوب عصير طماطم
- 2 حبة فلفل أخضر حار مفروم
- 1 ملعقة صغيرة بهارات سبعه
- ¼ ملعقة صغيرة قرفة مطحونة.
- 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- 1 ملعقة كبيرة ملح.
- 2 مكعب مرق دجاج
- 2 ورقة لاورا
- 3 كوب ماء مغلي
للتزيين:
- أوراق بقدونس
الطريقة:
1 - تنظف الفراخ جيداً من الدهون، وتغسل جيداً بالماء الجارى، ثم تنقع لمدة 15 دقيقة على الأقل فى الخل وتشطف جيداً وتقطع
نضع طاجن يسخن في الفرن كويس
-
يسخن 2 ملعقة سمن فى حله كبيرة على النار ونحمر الفراخ كويس ونرفعها
ويضاف البصل المفروم ويقلب به حتى يصفر نضيف الكرفس ونقلب كويس
- نضيف كل البهارات وورق اللورا والملح
ثم نضيف عصير الطماطم ومرقه الدجاج ونتركه يتسبك كويس نضيف الماء المغلي والفراخ ونغطي حتي تنضج
نحط
لسان العصفور المتحمر في الطاجن ونرص عليه الفراخ ونضيف كل المكونات
ونغطيه وندخله الفرن عالرف الاوسط لمده نص ساعه يخرج ويقدم مزيناً
بالبقدونس
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق