لأن المطبخ المصرى يضم فى جعبته كثير من الأكلات التى تحمل الطابع الشعبى الخاص، بمذاق يعرفه جيداً كل من جربه، وبين الأكلات الشعبية والشرقية التى يقبل عليها الكثيرون تتواجد الفتة المصرى التى تحمل بصمة خاصة بالمصريين، تميزها عن أنواع الفتة التى تقدم فى مختلف دول العالم وتحمل أسامى مختلفة، وتعتبر الفتة من الأكلات المصرية المرتبطة بعدد من الأحداث والمناسبات فهى من أهم أكلات الأعياد و بالأخص فى عيجد الأضحى ، وتقدم فى الاحتفال بالمواليد "العقيقة"، كذلك تقدم فى المآتم والأفراح، فضلاً عن كونها الراعى الرسمى لأكلات عيد الأضحى المبارك، وكل هذا لم يمنع المصريين عن تناولها فى الأيام العادية كوجبة رئيسية بجوار اللحم.
واليوم نقدم لكم طريقة عمل الفتة المصرى بخطوات بسيطة، يمكنك تنفيذها بسهولة وتضمنِ معها نتيجة مذهلة.
المقادير:
لحمه مسلوقه
كيلو ارز ابيض مطبوخ بشوربة اللحم
ثوم مفروم
شوربه اللحمه
ملح
خل - سمنه
#صلصه_الفته:
عصير طماطم
م ك صلصه
ملح - فلفل -كزبره
ثوم مفروم
خل
سمنه
طريقة التحضير:
-شوحي معلقه توم في السمنه وطشيها بالخل وانزلي بالارز يشتوح وعليه الشوربه وسيبيه ياخد سواه
-شوحي اللحمه المسلوقه في معلقه سمنه وشيليها ومكان تحميرها حطي شويه توم مفروم وعليه الكزبره وطشيها بالخل وشمي احلى ريحه
-قبل ماتحطي الصلصه خدي معلقه من التومه بالخل دي وحطيها علي اللحمه المتشوحه وبعدين انزلي بالصلصه وعصير الطماطم وكبشه من الشوربه والملح والفلفل وسيبيها تغلي..
-كسري العيش المفقع في الصينيه وعليها الارز مع كبشه شوربه والصلصه ومن فوق اللحمه ..
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق