Subscribe in a reader الطريقة الفتة المصرى فى العيد - daahsha"دهشة"

daahsha"دهشة"

مدونة شبابية لكل أسرة عصرية تعرض كل ما يخص الامور الدينية و كل الوصفات الطبية الطبيعية والمعلومات العامه المفيدة للعنايه بالشعر والبشره وكل وظائف الجسم المختلفة . وكل معلومات عن النباتات والحيوانات. وكل ما يخص الموضة والديكور وفن الطهى والتكولوجيا و فن التصوير والرسم ومعلومات عامة وألغاز...

آخر المواضيع

6/14/2024

الطريقة الفتة المصرى فى العيد


الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة,فتة العيد,الفتة المصرية بالخل والثوم,الفتة,الفتة المصري,طريقة عمل صوص الفتة المصرية,طريقة الفتة المصري,طريقة عمل الفتة بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة باللحمة,طريقة عمل فتة العيد,طريقة صلصة الفتة المصرية,تقلية الفتة المصرية,الفتة بالخل والثوم,الفتة المصرية باللحمة,طريقة عمل الفتة المصرية بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة المصرى فتة العيد فتة بالخل والثوم,الفته المصري,الفتة المصرى,صلصة الفتة

 لأن المطبخ المصرى يضم فى جعبته كثير من الأكلات التى تحمل الطابع الشعبى الخاص، بمذاق يعرفه جيداً كل من جربه، وبين الأكلات الشعبية والشرقية التى يقبل عليها الكثيرون تتواجد الفتة المصرى التى تحمل بصمة خاصة بالمصريين، تميزها عن أنواع الفتة التى تقدم فى مختلف دول العالم وتحمل أسامى مختلفة، وتعتبر الفتة من الأكلات المصرية المرتبطة بعدد من الأحداث والمناسبات فهى من أهم أكلات الأعياد و بالأخص فى عيجد الأضحى ، وتقدم فى الاحتفال بالمواليد "العقيقة"، كذلك تقدم فى المآتم والأفراح، فضلاً عن كونها الراعى الرسمى لأكلات عيد الأضحى المبارك، وكل هذا لم يمنع المصريين عن تناولها فى الأيام العادية كوجبة رئيسية بجوار اللحم.

واليوم نقدم لكم  طريقة عمل الفتة المصرى بخطوات بسيطة، يمكنك تنفيذها بسهولة وتضمنِ معها نتيجة مذهلة.

المقادير:

لحمه مسلوقه
كيلو ارز ابيض مطبوخ بشوربة اللحم
ثوم مفروم
شوربه اللحمه
ملح
خل - سمنه

#صلصه_الفته
:

 
عصير طماطم
م ك صلصه
ملح - فلفل -كزبره
ثوم مفروم
خل
سمنه

طريقة التحضير:

-شوحي معلقه توم في السمنه وطشيها بالخل وانزلي بالارز يشتوح وعليه الشوربه وسيبيه ياخد سواه
-شوحي اللحمه المسلوقه في معلقه سمنه وشيليها ومكان تحميرها حطي شويه توم مفروم وعليه الكزبره وطشيها بالخل وشمي احلى ريحه
-قبل ماتحطي الصلصه خدي معلقه من التومه بالخل دي وحطيها علي اللحمه المتشوحه وبعدين انزلي بالصلصه وعصير الطماطم وكبشه من الشوربه والملح والفلفل وسيبيها تغلي..

 
-كسري العيش المفقع في الصينيه وعليها الارز مع كبشه شوربه والصلصه ومن فوق اللحمه ..

الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة,فتة العيد,الفتة المصرية بالخل والثوم,الفتة,الفتة المصري,طريقة عمل صوص الفتة المصرية,طريقة الفتة المصري,طريقة عمل الفتة بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة باللحمة,طريقة عمل فتة العيد,طريقة صلصة الفتة المصرية,تقلية الفتة المصرية,الفتة بالخل والثوم,الفتة المصرية باللحمة,طريقة عمل الفتة المصرية بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة المصرى فتة العيد فتة بالخل والثوم,الفته المصري,الفتة المصرى,صلصة الفتة

 الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة المصرية,طريقة عمل الفتة,فتة العيد,الفتة المصرية بالخل والثوم,الفتة,الفتة المصري,طريقة عمل صوص الفتة المصرية,طريقة الفتة المصري,طريقة عمل الفتة بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة باللحمة,طريقة عمل فتة العيد,طريقة صلصة الفتة المصرية,تقلية الفتة المصرية,الفتة بالخل والثوم,الفتة المصرية باللحمة,طريقة عمل الفتة المصرية بالخل والثوم,طريقة عمل الفتة المصرى فتة العيد فتة بالخل والثوم,الفته المصري,الفتة المصرى,صلصة الفتة

وبالهنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

من نحن

authorمرحبا، أسمي نانا أحمد وهذه مدونتي أسعى دائما لأقدم لكم أفضل المواضيع المنوعة فى الصحة والحياة الأسرية والتكولوجياوالطبخ والفنون والموضة
المزيد عني →

التصنيفات

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

نموذج الاتصال

الاسم

بريد إلكتروني *

رسالة *