تعتبر صينية السمين من أشهر الاكلات الشعبية فى مصر و مميزة والمطلوبة فى العيد الاضحى وطريقة تحضيرها كالتالى:
مكونات صينيه السمين:
فشه - لسان - طحال
كبده - ليه - ممبار -كفته-كلية-قلب
بصل - ثوم مفروم-فلفل حامي -فلفل رومي
ملح -فلفل -كمون -كزبره
جوزه الطيب -قرفه -جنزبيل
-اسلقي الفشه واللسان والطحال وسيبيهم يبردوا وقطعيهم
لعمل الكفتة:افرمي في الكبه اللحمه المفرومه مع الملح والفلفل وبصل مبشور وكوريها كرات صغيره
-في صينيه كبيره سخني الزيت وشوحي فيه الليه وبعدين الكبده وقلب و كلية وبعدها الكفته الفشه واللسان والطحال يتشوحوا كلهم
-حطي البصل والفلفل الرومي والحامي والثوم والتوابل وقلبيهم كلهم وانزلي بيهم علي الصينية بعد ماتشوحي كله مع بعضه والف هنا ..
روعة
ردحذف