طاجن سجق شرقي(بلدى) بالبطاطس على طريقة المصرية
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير:
1/2 كيلو سجق شرقي(بلدى)
2 بصلة كبيرة مقطعه جوانح
قرن فلفل رومي اخضر شرائح
قرنين فلفل شطة حلقات
نص قرن فلفل الوان شرائح احمر و نص قرن اصفر
2 حبة طماطم مقطعه شرائح
حبة كبيرة بطاطس محمرة خفيف
ملح
معلقه ك فلفل اسود
معلقة ك كسبرة جافةو
معلقة سكر
معلقتين خل
معلقة زبدة
معلقتين زيت
كوب كسبرة خضراء مقطعه خشن
قرنين فلفل شطة حلقات
نص قرن فلفل الوان شرائح احمر و نص قرن اصفر
2 حبة طماطم مقطعه شرائح
حبة كبيرة بطاطس محمرة خفيف
ملح
معلقه ك فلفل اسود
معلقة ك كسبرة جافةو
معلقة سكر
معلقتين خل
معلقة زبدة
معلقتين زيت
كوب كسبرة خضراء مقطعه خشن
الطريقة :
**********
في طاسة علي النار نضع الزيت و لما يسخن ننزل بالبصل و نشوحة 3دقائق و بعدها
نضيف السجق و نشوحة كويس لمده 7 دقائق
لما يغير لونه نضيف عليه التوابل
و نتركه لحد ما يتحمر
نضيف عليه الخضار و نقلب 3دقائق
و في التخر نضيف قطع البطاطس المحمرة
نطفي عليه و نغرفه و نزينه بالكزبرة الخضراء
و الف هنا و عافية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق