كرات البطاطس باللحمة المفرومة
المقادير:
4 حبات بطاطس مسلوقه ومهروسه
معلقة صغيرة ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود
2 معلقة صغيرة زبده
3 معالق كبار جبنة موتزاريلا
مقادير الحشوة
500 جرام لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
نصف معلقة صغيرة ملح
ربع ملعقه صغيره فلفل اسود
معلقة كبيرة زيت زيتون
للتغليف
بيضتين مخفوقين مع ملح وفلفل أسود
كوب دقيق
كوب بقسماط
طريقه التحضير:
- في طاسه على نار متوسطة نضيف اللحمه المفرومه ونقلب لحد ما لونها بني نضيف البصل والملح والزيت ونقلب لمدة ربع ساعة
لحد ما اللحمه والبصل يستوي.
- نتبل بالفلفل الاسود ونرفع الطاسه عن النار ونسيبها علي جنب
نهرس البطاطس المسلوقة مع الملح والزبده كويس ونضيف الجبنه الموتزاريلا ونخلط لحد ما المكونات تتجانس.
- ناخد كمية بسيطة من البطاطس نعمل فيها تجويف ونحشيها بمعلقة لحمة مفرومة ونكورها ونقفلها كويس ونكرر الخطوة لحد ما الكمية تخلص
نغمس كرات البطاطس في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ونرصها في صينيه علي ورق زبده.
- نقليها في زيت غزير حامي لحد ما تتحمر ولونها يبقي دهبي.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق