اومليت البطاطس
المقادير:
نصف كوب زيت زيتون
5 حبات بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة
بصلة بنية كبيرة مفرومة
8 بيضات
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
فلفل أسود مشقوق حسب الرغبة
بقدونس للتزيين (اختياري)
طريقة التحضير:
- سخني شوية في طاسة تيفال وضيفي البطاطس وقلبيها لحد ما تستوي وبعدين ضيفي البصل وقلبي لحد ما يدبل.
- صفي الزيت بالكامل ورجعي البطاطس والبصل في الطاسة ورتبيها في طبقة واحدة وخففي النار.
- اخفقي البيض مع الملح والفلفل حسب الرغبة. وصبي مزيج البيض في الطاسة مع تحريك البطاطس والبصل حول البيض من وقت للتاني باستخدام ملعقة خشبية،
- لما يستوي حطي مستدير كبير فوق الطاسة واقلبي الاومليت على الطبق بايدك اللي ماسكة الطبق واقلبيه في الطاسة على الوش التاني.
- استمري في الطهي ورجي الطاسة من وقت للتاني لحد ما يستوي خالص.
حطي طبق تقديم فوق الطاسة واقلبي الاومليت فيها وقطعيه مثلثات وزينيه بالبقدونس وقدميه.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق