Translator
المقادير:
8 حبات بطاطس متوسطة الحجم
نصف كوب زبدة
2 معلقة كبيرة بقدونس مفروم طازج
ملح وفلفل حسب الذوق
نصف كوب حليب مبخر (أو أكثر حسب الحاجة)
اختياري للنكهة: مرق دجاج او ساور كريم او ثوم بودر
كوب جبنة شيدر مبشورة او موتزاريلا
طريقة التحضير:
سخني الفرن مسبقًا إلى 190 درجة وبطني صينية بورق الزبدة. اغسلي البطاطس وخرميها بالشوكة او السكينة كذا مرة. ادهنيها بقليل من زيت الزيتون وحطيها في الصينية ودخليها الفرن لحد ما تبقى طرية حوالي 50 : 60 دقيقة.
طلعيها وسيبيها لمدة 10-15 دقيقة لحد ما تبرد وتعرفي تعاملي معاها.
قطعيها نصين بالطول بحيث تكون شكل قوارب.
فرغي البطاطس من الداخل بالملعقة وحافظي على القشرة الخارجية بشوية من قلب البطاطس ونحط اللي نفرغه في طبق.
الجزء اللي فرغتيه ضيفي عليه ضيفي الزبدة والملح والفلفل والبقدونس والحليب المبخر وأي توابل من اختيارك للنكهة.
اهرسيها باستخدام هراسة البطاطس واضربيها بالمضرب لحد ماتبقى ناعمة، ضيفي المزيد من الحليب إذا لزم الامر. احشي القوارب بالخليط وخلي على الوش الجبنة الشيدر او الموزاريلا ورجعيها الفرن 5 : 10 دقايق تحت الشواية لحد ما الجبنة تسيح وتعمل فقاعات.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق