طريقة عمل أرز باللحمة المفرومة و الخضار
بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
3 عدد حباية جزر
3 عدد حباية جزر
نصف كوب بسلة
2 عدد بصلة
2 كوب أرز عادى
2 كوب ماء (ساخن مضاف الية ملح حسب الرغبه وزبده)
1 كيلو لحمة مفرومة (معصجة)
2 عدد بصلة
2 كوب أرز عادى
2 كوب ماء (ساخن مضاف الية ملح حسب الرغبه وزبده)
1 كيلو لحمة مفرومة (معصجة)
طريقة التحضير :
يشوح شرايح البصل وشرايح الجزر مع البسلة لحد ما يدبلوا
يوضع فى بايركس بما يعادل 1/3 الكمية
تضاف اللحمة المفرومة المعصجة كطبقة تانية (بما يعادل 1/3 الكمية
يغطى البايركس بالارز (بما يعادل 1/3الكمية) كطبقة اخيرة
تضاف الماية الساخنة بما يعادل مقدار الارز (ارز مصرى عادى) وفيها ملح وسمن او زبدة حسب الرغبةبحرص حتى لا تفسد الطبقات
يغطي البايركس ويوضع فى الفرن حتى تمام النضج يقدم ساخن .
وبالهنا والشفا
يشوح شرايح البصل وشرايح الجزر مع البسلة لحد ما يدبلوا
يوضع فى بايركس بما يعادل 1/3 الكمية
تضاف اللحمة المفرومة المعصجة كطبقة تانية (بما يعادل 1/3 الكمية
يغطى البايركس بالارز (بما يعادل 1/3الكمية) كطبقة اخيرة
تضاف الماية الساخنة بما يعادل مقدار الارز (ارز مصرى عادى) وفيها ملح وسمن او زبدة حسب الرغبةبحرص حتى لا تفسد الطبقات
يغطي البايركس ويوضع فى الفرن حتى تمام النضج يقدم ساخن .
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق