باييلا منزلية( اكله اسبانيه) Home Belle appetite
المكوّنات :
أرز - كيلوغرام
صدر دجاج منظف ومقطع إلى مكعبات صغيرة - كيلوغرام
بلح البحر مغسول ومنظف - كيلوغرام
جمبري كبير الحجم - نصف كيلوغرام
زيت زيتون - 350 مل
بصل مفروم فرماً ناعماً - 2
ثوم مفروم فرماً ناعماً - 5 فصوص
صلصة طماطم - كوبان
ماء - بحسب الحاجة
فلفل أسود - بحسب الرغبة
ملح - بحسب الرغبة
زعفران - ملعقة صغيرة
طريقة العمل
1- سخني الزيت في مقلاة كبيرة الحجم وضعي الدجاج ثم نكهيه بالملح والفلفل الأسود.
2- قلبيه بواسطة ملعقة خشبية حتى ينضج ثم ارفعيه وضعيه في طبق جانبي تاركة المقلاة على النار.
3- اقلي حبات الجمبري في نفس المقلاة مع الزيت المتبقي وقلبيها حتى تنضج ثم ارفعيها عن النار وضعيها إلى جانب الدجاج.
4- ضعي البصل والثوم واطهي لمدة 5-6 دقائق مع التقليب المستمر.
5- أضيفي الأرز فوق البصل والثوم وقلبيه.
6- اسكبي صلصة الطماطم وحركي ثم اضيفي الماء حتى يتغطى الأرز بالكامل.
7- انثري الزعفران ونكهي المكونات بالملح والفلفل الأسود.
8- غطي المقلاة واتركي المزيج على نار هادئة لمدة 20 دقيقة.
9- أضيفي الجمبري والدجاج على وجه الطبق وقلبي المكونات حتى تتمازج.
10- ضعي حبات بلح البحر وأعيدي وضع المقلاة على النار لمدة 5 دقائق حتى يتفتح بلح البحر.
نصائح للتقديم :
- يمكنك ان تضيفي مرق الدجاج أو السمك إلى هذه الوصفة.
- يمكنك ان تضيفي مرق الدجاج أو السمك إلى هذه الوصفة.
Home Belle appetite
Ingredients
Rice - kg
Cleaner and chicken clip released into small cubes - kg
Mussels washed and cleaned - kg
Large shrimp - half a kilogram
Olive oil - 350 ml
Minced onion, finely chopped - 2
Finely minced garlic - 5 cloves
Tomato sauce - Kuban
Water - as needed
Black Pepper - according to desire
Salt - according to desire
Saffron - teaspoon
Advice
- You can add chicken broth or fish to this recipe.
The method of work
1. Heat the oil in a large frying pan and then Nkhia Place the chicken with salt and black pepper.
2. heart attack by a wooden spoon until cooked and then lift him out and put it in the side dish, leaving the pan on the fire.
3. Fry the shrimp beads in the same skillet with the remaining oil and Qlbhe to mature and then Arfieha from the fire and put them to the side of the chicken.
4. Put the onion and garlic and cook for 5-6 minutes with continuous stirring.
5. Add the rice over the onions and garlic and attack.
6. Pour the tomato sauce and stir then add water until rice Itagty fully.
7. Pour the saffron and Nkha ingredients with salt and black pepper.
8. Cover the pan and leave the mixture on low heat for 20 minutes.
9. Add the shrimp and chicken in the dish and my heart ingredients until intermingle.
10. Put the beads mussels and make certain that put the pan on the fire for about 5 minutes until mussels unfolds
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق