طريقة عمل مجبوس دجاج هنديIndian chicken Majabus
بسم الله الرحمن الرحيم
المكوّنات:
أرز بسمتي - 3 أكواب
دجاج - 5 قطع
بصل مفروم - 1
ثوم مهروس - 2 بهارات برياني - ملعقة كبيرة
زنجبيل مبشور - نصف ملعقة صغيرة
كركم - نصف ملعقة كبيرة
بهارات مشكلة - نصف ملعقة صغيرة
ملح - بحسب الرغبة
فلفل أسود مطحون - بحسب الرغبة
قرنفل - 4 حبات
حبهان - 4
قرفة - 3 عيدان
كزبرة - ملعقة كبيرة
لبن زبادي - ملعقتان كبيرتان
زعفران - ملعقة صغيرة
ماء - 5 أكواب
طريقة العمل:
1- سخّني الزيت في قدر على النار، اضيفي الدجاج وقلّبي حتى يتغير لونه.
2- أضيفي البصل، الثوم، الزنجبيل، القرفة، القرنفل والحبهان.
3- نكّهي بالكركم، بهارات البرياني، البهارات المشكلة، الملح، الفلفل الأسود والزعفران.
4- قلبي لمكونات جيداً واتركيها حتى تنضج على نار هادئة.
5- أضيفي بعدها الزبادي والكزبرة ثم غطّي القدر واتركيه على نار هادئة.
6- زيدي الأرز ثم اسكبي الماء واتركي المكونات حتى تنضج.
7- أبعدي القدر عن النار ثم يقدم طبق المجبوس ساخناً على مائدتك.
أرز بسمتي - 3 أكواب
دجاج - 5 قطع
بصل مفروم - 1
ثوم مهروس - 2 بهارات برياني - ملعقة كبيرة
زنجبيل مبشور - نصف ملعقة صغيرة
كركم - نصف ملعقة كبيرة
بهارات مشكلة - نصف ملعقة صغيرة
ملح - بحسب الرغبة
فلفل أسود مطحون - بحسب الرغبة
قرنفل - 4 حبات
حبهان - 4
قرفة - 3 عيدان
كزبرة - ملعقة كبيرة
لبن زبادي - ملعقتان كبيرتان
زعفران - ملعقة صغيرة
ماء - 5 أكواب
طريقة العمل:
1- سخّني الزيت في قدر على النار، اضيفي الدجاج وقلّبي حتى يتغير لونه.
2- أضيفي البصل، الثوم، الزنجبيل، القرفة، القرنفل والحبهان.
3- نكّهي بالكركم، بهارات البرياني، البهارات المشكلة، الملح، الفلفل الأسود والزعفران.
4- قلبي لمكونات جيداً واتركيها حتى تنضج على نار هادئة.
5- أضيفي بعدها الزبادي والكزبرة ثم غطّي القدر واتركيه على نار هادئة.
6- زيدي الأرز ثم اسكبي الماء واتركي المكونات حتى تنضج.
7- أبعدي القدر عن النار ثم يقدم طبق المجبوس ساخناً على مائدتك.
نصائح لتقديم:
- أضيفي البيض المسلوق على وجه الارز حتى يكتمل الطبق.
- أنثري الزبيب والمكسرات المفضلة لديك على وجه المجبوس.
Indian chicken Majabus
Ingredients
Basmati rice - 3 cups
Glass - 5 pieces
Minced onion - 1
Garlic mashed - 2
Bharat Biryani - a large spoon
Grated ginger - half teaspoon
Curcuma - half a tablespoon
Bharat problem - half teaspoon
Salt - according to desire
Black pepper grinded - according to desire
Carnation - 4 pills
Hbhan - 4
Cinnamon - three sticks
Coriander - a large spoon
Yogurt - tablespoons
Saffron - teaspoon
Water - 5 cups
Advice
- Add a hard-boiled egg on the face of rice to complete the dish.
- Pour raisins and nuts favorite in Almajabus.
The method of work
1. Heat the oil in a saucepan on the fire, add the chicken and my heart until it changes color.
2. Add the onion, garlic, ginger, cinnamon, cloves and cardamom.
3. Nkha turmeric, spices biryani, the problem spices, salt, black pepper and saffron.
4. heart of the components well and leave to mature on the backburner.
5. Then add the yogurt, coriander, then cover pot and leave it on the backburner.
6. Zaidi rice and then pour the water and leave until cooked ingredients.
7. Obaadi much about fire and then offers Almajabus hot dish at your table.
Ingredients
Basmati rice - 3 cups
Glass - 5 pieces
Minced onion - 1
Garlic mashed - 2
Bharat Biryani - a large spoon
Grated ginger - half teaspoon
Curcuma - half a tablespoon
Bharat problem - half teaspoon
Salt - according to desire
Black pepper grinded - according to desire
Carnation - 4 pills
Hbhan - 4
Cinnamon - three sticks
Coriander - a large spoon
Yogurt - tablespoons
Saffron - teaspoon
Water - 5 cups
Advice
- Add a hard-boiled egg on the face of rice to complete the dish.
- Pour raisins and nuts favorite in Almajabus.
The method of work
1. Heat the oil in a saucepan on the fire, add the chicken and my heart until it changes color.
2. Add the onion, garlic, ginger, cinnamon, cloves and cardamom.
3. Nkha turmeric, spices biryani, the problem spices, salt, black pepper and saffron.
4. heart of the components well and leave to mature on the backburner.
5. Then add the yogurt, coriander, then cover pot and leave it on the backburner.
6. Zaidi rice and then pour the water and leave until cooked ingredients.
7. Obaadi much about fire and then offers Almajabus hot dish at your table.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق