جربى عمل صينية الشاش كباب بالباذنجان فى الفرن
المكونات:
أولًا: كرات اللحم
٣٠٠–٤٠٠ جرام لحمة مفرومة
١ بصلة صغيرة مبشورة
١ فص توم مفروم
١/٢ كوب بقسماط ناعم (أو عيش مبلول ومعصور)
١ بيضة
ملح وفلفل وبهارات لحمة
رشة قرفة أو جوزة الطيب (اختياري)
شوية بقدونس مفروم (اختياري)
ثانيًا: كرات الباذنجان
٢ باذنجان وسط (مشوي أو مقلي أو مسلوق ومهروس)
١ فص توم مفروم
٢ معلقة كبيرة جبنة بارميزان أو رومي مبشورة (اختياري)
بقسماط حسب الحاجة (لما العجينة تمسك نفسها)
ملح وفلفل وكمون
شوية بقدونس أو ريحان مفروم
بيضة (لو الخليط محتاج يمسك أكتر)
صوص الطماطم:
٢ كوب عصير طماطم
٢ فص توم مفروم
معلقة صلصة
رشة سكر + ملح + فلفل + ريحان أو زعتر
شوية زيت
1. حضّر كرات اللحمة:
في بولة، اخلط كل مكونات كرات اللحم كويس.
شكّلها كرات صغيرة، وسيبها ترتاح في التلاجة ١٥ دقيقة.
2. حضّر كرات الباذنجان:
اشوي الباذنجان أو اسلقه أو اقليه، بعدين اهرسه كويس.
ضيف التوابل، الجبنة، التوم، البقدونس، والبقسماط لحد ما القوام يسمح إنك تشكل كرات.
شكلهم كرات صغيرة برضه، وحطهم في التلاجة شوية يمسكوا نفسهم.
3. حمّر الكرات:
سخّن طاسة فيها شوية زيت، وقلّب كرات اللحمة لحد ما تاخد لون بني من كل ناحية (مش لازم تستوي تمامًا).
نفس الكلام مع كرات الباذنجان (لو حابب تقليها، أو ممكن تخبزها في الفرن على درجة ٢٠٠ لمدة ١٥ دقيقة).
4. اعمل الصوص:
شوّح التوم في شوية زيت، ضيف الطماطم والصلصة والتوابل.
سيب الصوص يتسبك على نار هادية ١٠–١٥ دقيقة.
5. ركّب الطبق:
ضيف كرات اللحمة وكرات الباذنجان على الصوص، وسيبهم يغلوا سوا ١٠ دقايق لحد ما يستووا ويشربوا الطعم.
التقديم:
يتقدم جنب رز أبيض أو مكرونة أو عيش بلدي.
رُش عليه شوية جبنة مبشورة وبقدونس لو حابب.
نصيحة:
لو عايزها نباتية، استغنى عن كرات اللحمة، وزوّد عدد كرات الباذنجان وقدّمها مع صوص غني بالريحان والجبنة.
