اصنعى طبق دجاج بالبرتقال مع البصل
المكونات:
دجاجة صغيرة مقطعة
برتقالة
بصلة
كوب ماء
الملح والفلفل حسب الذوق
زيت الزيتون
الطريقة:
قطعي
البصل حسب الرغبة ناعم أو قطع كبيرة في قدر نسخن شوية زيت زيتون ونضيف
البصل نقليه لحد ما يبقى شفاف نضيف قطع الدجاج مع البصل نتبل بالملح
والفلفل ونقلي الدجاج لحد ما ياخد لون بني ذهبي من كل الجوانب ممكن تستخدمي
كل أجزاء الدجاجة أو أجزاء معينة زي الفخذين أو الصدر اعصري البرتقالة
وضيفي العصير مع كوب الماء ونقلب كويس نسيب الدجاج يطبخ على نار متوسطة
حوالي 30 دقيقة أو لحد ما يستوي تمام والصلصة تقل شوية بعد ما يستوي نرفعه
من على النار ونقدمه سخن مع البطاطس المقلية أو المخبوزة أو السلطة الخضرا
