طريقة صنع البقسماط الأفران فى البيت
البقسماط من اجمل تسالي الليالي وخصوصا في الشتاء فى مصر مع كوب شاى باللبن
يلا بينا نشوف الطريقه


المكونات



كيلو دقيق
كوب زيت
معلقة صغيرة ملح
معلقتين خميرة
معلقنين صغيرة سكر
معلقة صغيرة محلب
كوبين ماء دافيء
سمسم غير محمص
الطريقه


بولة كبيرة فيها الدقيق وفوقة نصف معلقة صغيرة ملح وسكر و الخميرة ى بدرة المحلب.
قومي الان بتقليبهم معا جيدا حتي يمتزجوا ثم ضعي الان كوباية زيت فوق الدقيق مع التقليب باليد جيدا حتي يبدأ الزيت يمسك في الدقيق.
ثم قومي بوضع الدقيق بين اليدين وافركية معا او ان تقومي ببثة ويكون قريبا في الشكل الي الرملة المبلولة قليلا.
إحضري المياة الدافئة وقومي بوضع نصفها فوق الدقيق وقومي بالعجن مرة أخري حتي يمتزج العجين مع المياة وتصبح متماسكة قليلا
قومي بوضع نصف كوب المياة الدافيء الباقي مع العجن مرة أخري واستمري في العجن قليلا وقومي الان بوضع العجينة علي الرخامة النظيفة.
ستجدي العجينة كانها بها مياة كثيرة ولكن قومي بعجنها علي الرخامة باليد لمدة عشرة دقائق كاملة, حتي تصبح العجينة متماسكة سايبه من ايدك
قومي بوضع العجينة مرة أخري في بولة و غطيها اتركها قليلا حوالي نصف ساعة فقط ليست لتخمر ولكن ليكون داخل البقسماط فراغات لتعطي لكي قرمشة
بعد النصف ساعة قومي الان بوضعها علي الرخامة مرة أخري وقومي بتبطيتها باليد علي الرخامة علي شكل مربع مع الضغط باليد وتكون مفرودة
قومي الان بتقطيع شرائح من العجينة مع برمها باليد بكف اليد علي الرخامة ثم احضري السمسم الني وقومي برش علي السمسم ببخاخة بها مياة وقومي بتقليبهم حتي يصبح مندي.
قومي الان باحضار صوابع البقسماط فوق السمسم حتي تمسك فيها السمسم ثم قومي بوضعها في صاج او صنيه مغطي بورق الزبدة. لمده تلت ساعة
قومي بادخال صاج البقسماط علي درجة حرارة 150 درجة لمدة عشرة دقائق فقط ثم قومي بإخراجة من الفرن
