طريقة عمل فيليه سمك السلمون بالخضار
المقادير:
2 فيليه سمك سلمون منزوع الشوك
2 ليمون
1 بطاطس
1 كوسة
1 جزره
1 فلفل
كزبرة
قطعة صغيرة من الزنجبيل الطازج
3 فصوص ثوم
زيت زيتون
ملح – فلفل أسود – إكليل الجبل
ملعقة طعام ماسترد
2 فيليه سمك سلمون منزوع الشوك
2 ليمون
1 بطاطس
1 كوسة
1 جزره
1 فلفل
كزبرة
قطعة صغيرة من الزنجبيل الطازج
3 فصوص ثوم
زيت زيتون
ملح – فلفل أسود – إكليل الجبل
ملعقة طعام ماسترد
طريقة العمل:
نقطع البطاطس والكوسة والجزر والفلفل لمكعبات جدا صغيرة وكمان نفرم الكزبرة وكمان نفرم فصين ثوم ونخلط كل المكونات مع بشر الزنجبيل عليهم وبشر قشر الليمون ونرش الملح والفلفل الأسود.
نضع في طاسة شوية زيت زيتون وشوية ليمون وملعقة الماسترد وفص الثوم بعد فرمه وأكليل الجبل ونخلط الخليط كله وبعدين نجيب فيليه السمك السلمون ونتبله من الجهتين بالخليط.
نجيب صينية ونضع شوية زيت زيتون فيه ونسخن الصينية وبعدين نضع فيليه السمك السلمون ونتركه يتشوح بس دقيقة أو أقل بس عشان السمك يحتفظ بالنكهه بعد ما ندخله الفرن.
نجيب صينية ونفرش مكونات الخضروات اللي جهزناها في أرضية الصينية وبعدين نضع عليها فيليه سمك السلمون والليمون نقطعه لشرائح ونضعه فوق ونغلف الصينية بورق الألمونيوم ونضعها في الفرن على نار متوسطة إلى عالية لمدة 45 دقيقة.. بعد مرور 30 دقيقة نفتح الفرن ونرفع ورق الألمونيوم ونتركه للمدة الباقية وهي 15 دقيقة عشان يحمر على نار متوسطة.
نقطع البطاطس والكوسة والجزر والفلفل لمكعبات جدا صغيرة وكمان نفرم الكزبرة وكمان نفرم فصين ثوم ونخلط كل المكونات مع بشر الزنجبيل عليهم وبشر قشر الليمون ونرش الملح والفلفل الأسود.
نضع في طاسة شوية زيت زيتون وشوية ليمون وملعقة الماسترد وفص الثوم بعد فرمه وأكليل الجبل ونخلط الخليط كله وبعدين نجيب فيليه السمك السلمون ونتبله من الجهتين بالخليط.
نجيب صينية ونضع شوية زيت زيتون فيه ونسخن الصينية وبعدين نضع فيليه السمك السلمون ونتركه يتشوح بس دقيقة أو أقل بس عشان السمك يحتفظ بالنكهه بعد ما ندخله الفرن.
نجيب صينية ونفرش مكونات الخضروات اللي جهزناها في أرضية الصينية وبعدين نضع عليها فيليه سمك السلمون والليمون نقطعه لشرائح ونضعه فوق ونغلف الصينية بورق الألمونيوم ونضعها في الفرن على نار متوسطة إلى عالية لمدة 45 دقيقة.. بعد مرور 30 دقيقة نفتح الفرن ونرفع ورق الألمونيوم ونتركه للمدة الباقية وهي 15 دقيقة عشان يحمر على نار متوسطة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق